Música

Mor Wilko Johnson, guitarrista de Dr.Feelgood

Wilko Johnson, guitarrista i membre fundador del grup Dr.Feelgood, va morir dilluns als 75 anys d’edat, segons ha anunciat fa una estona l’entorn del músic a les xarxes socials. Tot i que no s’han revelat les causes, Johnson va anunciar l’any 2013 que patia un càncer de pàncrees incurable.

Johnson, nascut el 12 de juliol de 1947 a la britànica Illa de Canvey, va destacar pel seu particularíssim estil de tocar la guitarra elèctrica, sense pua i movent-se bruscament per l’escenari tot disparant riffs. Va abandonar Dr.Feelgood l’abril del 1977 però la seva empremta en els discos que el grup havia publicat fins aleshores – Down by the Jetty (1975), Malpractice (1975), Sneakin’ Suspicion (1977) i, molt especialment, el directe Stupidity–, pilars del que s’anomenaria pub rock, perduraria durant molt temps.

Johnson va formar part també del grup Ian Dury & The Blockheads, on va conèixer el baixista Norman Watt-Roy, que l’ha acompanyat en les seves bandes fins al final, i, durant els seus últims anys de vida, va ser reivindicat pel cineasta Julien Temple, que li va dedicar un documental, la sèrie Joc de trons (per a la qual va interpretar el paper d'Ilyn Payne) o el cantant de The Who, Roger Daltrey, amb qui, l’any 2014, va firmar a mitges el disc Going back home. A Dr. Feelgood se li recorden a Catalunya concerts històrics com el que, el febrer del 1977, van oferir al Pavelló del Joventut de Badalona. La última actuació de Wilko Johnson a Catalunya va ser el setembre del 2019 a l’Altaveu de Sant Boi de Llobregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia