Cinema

una selecció de films recents

Arrenca la Mostra de Cinema Italià de Barcelona

Roberto de Paolis, Chiara Bellosi i Vincenzo Pirrotta són alguns dels cineastes que presenten els seus films als cinemes Verdi

S’hi projecten gratuïtament una dotzena de llargmetratges i una sessió de curts

La pel·lícula Princess, presentada pel seu director Roberto De Paolis, ha inaugurat aquest vespre la Mostra de Cinema Italià de Barcelona (MCIB), que se celebra als cinemes Verdi i Verdi Park de Barcelona fins al 21 de desembre. La mostra és de caràcter gratuït i inclou sobretot pel·lícules italianes recents que han participat en festivals internacionals. La programació es pot consultar a Instagram i Facebook . Les entrades es recullen cada dia a les taquilles dels cinemes Verdi a partir de les 16.30 h, un màxim de dues per persona, i només per a sessions del mateix dia. L’organització aconsella fer cua amb antelació.

A més de Roberto de Paolis, presentaran les seves pel·lícules les cineastes Chiara Bellosi (Calcincle), Marta Savina (Primadonna), Carolina Cavalli (Amanda), Chiara Bondì i Isabel Achaval (Las leonas) i Vincenzo Pirrotta (Spaccaossa), juntament amb alguns dels actors i actrius dels títols representats.

En aquesta 11a edició, destaca la important presència femenina dels títols exhibits, amb el 40% dirigits per dones. Aquesta és una dada representativa de la nova onada de cinema italià, que històricament ha estat molt domnat pels homes.

La programació inclou deu llargmetratges de producció recent i dos clàssics, I Basilischi, de Lina Wertmüller (dimecres 21, 19.30 h), i L’Avventura, de Michelangelo Antonioni, amb Monica Vitti (dimecres 21, 21.30 h). Pel que fa als títols de nova producció, a Calcinculo (dissabte 17, 17 h), Chiara Bellosi explora els temes de la sororitat i la recerca de llibertat personal, en una cinta que va ser presentada internacionalment a la Berlinale. Primadonna (dissabte 17, 19.30 h), de la debutant Marta Savina, ens situa a la Sicília dels anys 60 per narrar la vida d’una noia que reacciona a la violència amb un acte de rebel·lió. La pel·lícula va tenir la seva estrena a la passada edició del BFI London Film Festival.

Després d’obtenir el premi del Jurat al Festival de Canes, i el de millor fotografia a la Seminci, el film Le otto montagne de Fèlix van Groeningen i Charlotte Vandermeersk arribarà al MCIB (dissabte 17, 22 h) abans de la seva estrena comercial a cinemes. Es basa en l’exitosa novel·la homònima i narra una història d’amistat masculina.

Entre els llargmetratges que es projectaran a l’MCIB també destaca l’òpera prima de Carolina Cavalli Amanda (diumenge 18, 19.30 h), sobre una dona excèntrica de 25 anys a la recerca d’amistat. Una cinta que va tenir la seva estrena internacional a la Mostra de Cinema de Venècia i al Festival de Toronto.

Un dels plats forts de la Mostra serà la presentació del documental In viaggio de Gianfranco Rosi (dimarts 20, 19.30 h), que retrata la vida del Papa Francesc a través d’arxius inèdits dels viatges del Pontífex a través de 53 països. Es va presentar igualment a la Mostra de Venècia i s’estrenarà properament als cinemes.

També en format documental i provinent de Venècia arriba a la MCIB la cinta Las leonas, d’Isabel Achaval i Chiara Bondì (dilluns 19, 21.30 h). Produït per Nanni Moretti, segueix un grup d’immigrants sud-americanes a Roma unides per la seva passió pel futbol.

Vincenzo Pirrotta visitarà Barcelona per presentar la seva òpera prima Spaccaossa (dimarts 20, 21.30 h), basada en la història real d’una banda criminal de Palerm que apallissava persones per quedar-se amb els diners de les assegurances. Es va estrenar a la Mostra de Venècia, igual que Siccità (diumenge 18, 22 h), una distòpia inspirada en la recent pandèmia de la Covid, dirigida per Paolo Virzi, i Margini (dilluns 19, 19.30 h), de Niccolò Falsetti, sobre tres amics que fan música punk. El diumenge 18, a les 17 h, es projectarà una selecció de curtmetratges.

La MCIB està organitzada pel departament de Cinecittà que promou internacionalment el cinema italià, col·laborant amb els festivals internacionals i organitzant mostres de cinema italià a gran part del món (Nova York, Londres Barcelona, Istanbul, Praga, Tel Aviv, Budapest, Bratislava , Estocolm, Oslo, Copenhaguen....). A més, compta amb la col·laboració de l’Istituto Italiano di Cultura, del Consolat General d’Itàlia a Barcelona i dels cinemes Verdi de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia