Música

La drim_maxín, gairebé un grup de rock ‘clàssic’

El duet de recerca sonora i poètica s’amplia a quartet, a ‘Kreant_ralitats’

Coincidint amb el vintè aniversari de la seva prolífica existència, l’artefacte sonor psiquedèlic conegut com drim_maxín ha publicat un nou disc, titulat Kreant_ralitats, en el qual el nucli creatiu format per Joan Josep Camacho Grau (“veu, poemes i pandereta”) i el guitarrista Rafael Cruz s’acosta més que mai a l’estructura d’un grup de rock clàssic: un quartet amb baix i bateria, instruments que hi toquen, respectivament, Jordi Gispert i Marc Valls. Són tots els ingredients, a banda del sintetitzador que toca Roc Valls en un tema, L’any 1984.

El disc, disponible en CD i a Bandcamp , es va gravar en “una sessió maratoniana” de dos dies, el 8 i el 9 del febrer passat, a l’estudi Soundclub de Salt, sota la producció de Lluís Costa (Luw), coincidint més o menys amb els dies en què Pau Riba hi gravava també el seu disc pòstum amb la Fireluche. De fet, Kreant_ralitats està dedicat a Riba i a Mark Lanegan, que van morir amb pocs dies de diferència.

“Es pot canviar la realitat amb la poesia?”, és la pregunta subjacent d’un disc intensament elèctric i visceral, en què drim_maxín s’acosta fins i tot al metal heterodox en temes com ara Forat_satànik. Camacho Grau –Joan Comes, en els crèdits– es confirma com un eficient “pseudocantant”, com ja va començar a mostrar-se en el disc Bèsties Converses, que, gravat uns mesos enrere al Soundclub per iniciativa de Gispert, va animar la drim_maxín a gestar Kreant_ralitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen