Cinema

Els crítics gironins trien ‘Pacifiction’ com a millor film

Albert Serra assistirà a l’acte de lliurament dels premis, que tindrà lloc al Truffaut el dissabte 7 de gener

El Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona ha triat Pacifiction, del realitzador banyolí Albert Serra, com a millor pel·lícula estrenada als cinemes de Girona durant el 2022, un guardó que el film de Serra comparteix ex-aequo amb Drive my car, del japonès Ryusuke Hamaguchi, que va guanyar l’Oscar a la millor pel·lícula internacional. Totes dues pel·lícules han obtingut 55 vots dels crítics, i el podi es completa amb As bestas, el film de Rodrigo Sorogoyen que parteix com favorit dels Goya amb 16 nominacions i que ha rebut 33 punts per part dels crítics gironins. Aquesta és la 33a edició dels premis anuals del Col·lectiu de Crítics de Cinema, que es lliuraran en un acte al cinema Truffaut el dissabte 7 de gener a les 20 h del vespre, en el qual és prevista la presència d’Albert Serra. En aquest acte, s’hi farà una projecció especial de Pacifiction, de la mateixa manera que també hi és previst una projecció especial de Drive my car en una data de la primera quinzena del gener que s’anunciarà aviat.

Les votacions dels crítics gironins reflecteixen el gran any del cinema català. A més del film d’Albert Serra, cal destacar la cinquena posició d’Alcarràs, de Carla Simón, amb 22 punts. La quarta posició ha estat per a La pitjor persona del món, de Joachin Trier, amb 23 punts.

Completen el rànquing de les deu millors pel·lícules del 2022 Què veiem quan mirem al cel?, del georgià Alexandre Koberidze, amb 21 punts; Crimes of the future, de David Cronenberg, amb 20; Close, de Lukas Dhont, i Aftersun, de Charlotte Wells, totes dues amb 18, i Mantícora, de Carlos Vermut, amb 17 vots.

Aquest any han votat Àngel Quintana, Guillem Terribas, Ingrid Guardiola, Jordi Camps, Anna Bayó, Daniel Pérez Pàmies, Imma Merino i Paco Vilallonga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia