Música

mÚSICA

Rosalía, entre els millors cantants de la història, segons ‘Rolling Stone’

Tanca la llista en la posició número 200, però és l’única artista de l’Estat que hi ha estat inclosa, junt amb Rocío Durcal

La revista Rolling Stone ha presentat avui la llista dels que considera els 200 millors cantants de la història, que tanca l’artista de Sant Esteve Sesrovires Rosalía. És l’última, però hi és, cosa que no poden dir ni Madonna, ni Nat King Cole, ni la maltractada Judy Garlandt, ni Céline Dion, els fans de la qual treien fum per les xarxes per una exclusió que consideraven “criminal”.

Rosalía comparteix l’honor de ser l’única representant de l’Estat espanyol valorada per la influent revista musical amb la cantant de ranxeres Rocío Durcal, de la qual els responsables de la llista asseguren que és “l’espanyola més mexicana”. De Rosalía indiquen que, quan canta, és com “si estigués traient dècades d’història de la seva gola i ressuscitant-les en l’aire”, i afegeixen: “Té una naturalesa cristal·lina que al seu torn desperta emocions profundes en el cor dels oients.”

La llista de Rolling Stone l’encapçala la indiscutible Aretha Franklin, “una força de la naturalesa”, seguida per Whitney Houston, “abanderada de les veus de R&B, amb una veu de soprano que era tan poderosa com tendra”. Més avall, s’hi barregen Sinatra amb SZA, la salsa amb el gòspel, el punk amb el rock alternatiu, i amb noms que van des de Beyoncé a Nina Simone, Ray Charles, Elvis Presley, Prince, Bob Marley, Mick Jagger, Adele o Taylor Swift. Per evitar suspicàcies, els responsables del rànquing expliquen que han tingut en compte els vocalistes que han posat la seva signatura en els últims cent anys de la música pop, “que no té a veure amb el fet que tinguin una gran veu, sinó que és la llista dels millors cantants”, fent atenció a l’originalitat, la influència i l’amplitud del seu llegat musical. Una veu, afegeixen, pot ser bella com la de Mariah Carey, aspra com la de Toots Hibbert, discreta com la de Willie Nelson, relliscosa i sumptuosa com la de D’Angelo, o tonificant com la de Bob Dylan, però tots ells “poden refer el món només obrint la boca”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia