Música

Les Luthiers, pleguen

Després de 55 anys de carrera, el grup argentí de música i teatre d’humor Les Luthiers han decidit plegar. Dijous vinent iniciaran la seva última gira mundial, de comiat. Així, amb els seus originals instruments –d’aquí el nom–, volen acomiadar-se dels seus seguidors de diverses generacions.

“Pensem que, després de més de mig segle de gires i actuacions hem assolit les nostres metes”, han assegurat en un comunicat a les xarxes socials.

El grup, actualment format per Carlos López Puccio i Jorge Maronna (els únics dos components originals vius), Roberto Antier, Tomás Mayer-Wolf, Martín O’Connor i Horacio Tato Turano, diran adeu al llarg d’aquest any a diverses ciutats d’Amèrica i d’Europa.

Els membres anteriors són Gerardo Masana, fundador (mort el 1973), Ernesto Acher (que va deixar el grup el 1986), Daniel Rabinovich (mort el 2015), Carlos Núñez Cortés (va deixar el grup el 2017) i Marcos Mundstock (mort el 2020).

“Aquest any faré 77 anys i Jorge 75”, ha declarat Carlos López Puccio. “Ens sentim molt vitals i artísticament som al millor moment, però a mesura que ens acostem als 80 anys, els músculs i les articulacions anticipen que aviat començaran els problemes.”

Més de vint espectacles i onze discos els avalen com a un fenomen únic dins del món de l’espectacle.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia