Música

Olímpica... i musical

L’Anella Olímpica de Montjuïc rebrà aquest 2023 una allau de concerts, amb visites de Coldplay, Bruce Springsteen, Robbie Williams, Elton John i The Who

S’augura un any de rècord pel que fa a l’activitat musical a l’Anella Olímpica de Montjuïc, amb prop d’una seixantena de concerts ja anunciats a l’Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi i el Sant Jordi Club, algunes desenes més que es preveu que s’hi afegeixin en els pròxims mesos i un increment de l’activitat en un 60% respecte a l’any passat. Hi destaquen dos noms propis: el dels britànics Coldplay, protagonistes d’una gesta que fins ara no havia assolit ningú (omplir quatre cops en una mateixa setmana l’Estadi Olímpic, cosa que faran els dies 24, 25, 27 i 28 de maig), i Bruce Springsteen (28 i 30 d’abril, també a l’Estadi, en el que serà el seu retorn a Catalunya des del 2016 i l’inici europeu de la seva nova gira amb la E Street Band). Abans, però, que el Barça s’hi instal·li provisionalment per disputar la temporada 2023/24, l’Estadi Olímpic Lluís Companys rebrà també actuacions com les de Harry Styles (12 de juliol) i The Weeknd (20 de juliol).

El Palau Sant Jordi també comença l’any amb un munt d’actuacions ja confirmades: dobles concerts de Robbie Williams (24 i 25 de març) i Elton John (22 i 23 d’abril, en el que se suposa que és la seva gira de comiat); històric debut a Catalunya, després de gairebé sis dècades de carrera, de The Who (14 de juny), i comiat, també, de l’ex Pink Floyd Roger Waters (21 de març). Al pavelló projectat pel recentment traspassat Arata Isozaki, s’hi espera també el final de gira, amb entrades exhaurides, dels osonencs Oques Grasses (28 de gener), un concert de la maresmenca Bad Gyal (11 de febrer) i la celebració del cinquantenari de la Companyia Elèctrica Dharma (22 d’abril), així com actuacions, entre d’altres, de Michael Bublé (1 de febrer), el cantant argentí de trap Duki (dies 3 i 4 de març; el primer, amb tot el paper venut), Eros Ramazzotti (2 d’abril), els també italians –i eurovisius– Måneskin (11 d’abril, entrades exhaurides), Maroon 5 (16 de juny), Alejandro Sanz (17), Iron Maiden (18 de juliol), Joaquín Sabina (27 i 29 de setembre), Blink-182 (4 d’octubre) i Louis Tomlinson (6). Per la seva banda, Dream Theater (20 de gener), Ayax (27 i 28 de gener), Helloween (3 de febrer), Pixies (9 de març), Quevedo (12 de maig), Miki Núñez (30 de juny) i La Pegatina (4 de novembre, en un concert especial pel 20è aniversari), tenen cita amb el Sant Jordi Club.

Més enllà de Montjuïc, la graella musical del 2023 es caracteritza un any més per la corpulència dels festivals, amb noms ja anunciats a l’Strenes de Girona (Joan Dausà i Els Amics de les Arts), el Primavera Sound (Kendrick Lamar i Rosalía), el Cruïlla (Placebo i Franz Ferdinand), el Sónar (Bicep i Fever Ray) i el Porta Ferrada (Ben Harper i Jethro Tull). I, un any més, reivindicant-se davant tanta oferta de grans dimensions, les sales i els petits festivals. A Razzmatazz, figuren en agenda les visites d’artistes com ara Sidecars (13 de gener), Accept (22), Interpol (23 de febrer), Alizzz (3 de març), Blackberry Smoke (4), The Stranglers (5), Lamb of God (14), Xoel López (21 d’abril), Big Thief (26) i Yes (9 de maig), mentre que, a l’Apolo, s’hi esperen Staples Jr. Singers (26 de gener), Ernest Crusats (16 de març), OMD (17) i el concert del cinquantenari de Los Chichos (1 d’abril). A Badalona, finalment, el Blues & Ritmes proposa, entre d’altres, Kitty, Daisy & Lewis (31 de març) i North Mississippi Allstars Duo (1 d’abril), mentre que el Black Music Festival, a les comarques gironines, ja té lligats Lady Blackbird (11 de març) i The Temptations Review feat. Glenn Leonard (25).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia