Art

La Mercè comença l’any amb art i molt més

L’activitat expositiva arrenca demà amb la inauguració de l’exposició ‘Preludis’, de Pep Camps

També es faran activitats de música, literatura, filosofia i pensament

El centre cultural La Mercè obre l’any amb noves propostes culturals i formatives. Sense anar més lluny, l’Escola Municipal d’Art (EMA) inaugura demà, a les set del vespre, Preludis, l’exposició dedicada a Pep Camps que se suma a les que li dediquen la Casa de Cultura, la Fundació Fita i la Casa Masó, amb la qual repassa una sèrie d’obres de l’artista en què s’aprecia la influència dels seus viatges. El 16 de febrer, a les 18 h, l’artista oferirà una classe magistral.

I si ahir ja es van anunciar els actes de la nova edició del Festival d’art independent Pepe Sales, dedicat a la poeta Alejandra Pizarnik, també La Mercè oferirà l’exposició que organitzarà Amics del Museu d’Art de Girona, dedicada al pintor gironí Ricard Renart Castells (Girona, 1952-2013), que es podrà veure a la sala Pati entre el 3 i el 31 de març. També hi desembarcarà l’exposició col·lectiva L’altre ubic. Migracions del cos fragmentat, comissariada per Mercè Alsina, en què els artistes Teemu Mäki, Mar C. Llop, Mengwen Cao, Isa Fontbona, Francesca Steele, Itziar Okariz i Ricardo Muñoz plantegen qüestions sobre identitat en relació amb l’aspecte físic, l’orientació sexual, el gènere i les actituds socials, i també els dubtes existencials als quals ens enfrontem diàriament.

El Festival Mirades, certamen bianual de fotografia, mostrarà al claustre de La Mercè les fotografies guanyadores de la convocatòria pública oberta la tardor passada i el projecte artístic Escultures al claustre exposarà l’obra de Blanca del Olmo (l’escultura VR ‘vs.’ AR, modelada amb plastilina i fang) i d’Alexander Yancee, creada en col·laboració amb Maria Nieto.

L’Escola Municipal d’Humanitats també ha organitzat un reguitzell d’activitats, com ara una lectura amb Vicent Partal de l’obra Fronteres; un cicle de sis xerrades sobre Música i filosofia; un diàleg entre Begoña Méndez i Victòria Szpunberg o un taller amb Núria Guiu, Premi Nacional de Cultura 2022, a banda d’un curs d’escriptura, entre altres propostes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia