Altres

Actua Cultura demana a Govern i partits que facin “els esforços que calgui” per aprovar els pressupostos

El representant de la plataforma Actua Cultura, Joan Sala, ha demanat al Govern i als partits que facin “tots els esforços que calgui” per aprovar els pressupostos per al 2023. Després d’una reunió, dimarts, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera d’Economia, Natàlia Mas, i la de Cultura, Natàlia Garriga, Sala va afirmar que per a l’entitat aquests pressupostos són “molt importants” perquè “per primera vegada hi ha un creixement de la dotació per a cultura notori”. De la seva banda, la consellera Garriga va reiterar el compromís de l’executiu a destinar el 2% dels comptes públics al sector cultural a final de legislatura. De moment, per els pressupostos del 2023 preveuen invertir-hi un 1,5%, un augment de 100 milions.

Garriga va explicar que Aragonès, Mas i ella mateixa s’han reunit amb Actua Cultura perquè consideraven “absolutament necessari en aquests moments” refermar el “compromís” de l’executiu amb el sector cultural, així com explicar als representants de la plataforma “com estan les negociacions”.

“Seguim totalment compromesos a arribar al 2% de cultura a final d’aquesta legislatura. Per a aquest 2023 ja plantegem un 1,5%, que vol dir apujar 100 milions el nostre pressupost”, va afegir la titular de la cartera de Cultura del govern de Pere Aragonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia