Cinema

Duel entre ‘As bestas’ i ‘Alcarràs’

As bestas , de Rodrigo Sorogoyen, amb 17 nominacions; Modelo 77 , amb 16, i Alcarràs , que aspirar a onze estatuetes, surten com a favorites en la gala de la 37a edició dels Goya, que se celebrarà aquesta nit a Sevilla. La vetllada servirà per homenatjar Carlos Saura, que havia de rebre el Goya d’Honor i va morir ahir. Els seus fills seran els encarregats de recollir el guardó honorífic en una cerimònia que, segons ha avançat l’Acadèmia del Cinema Espanyol, “commemorarà la memòria d’un creador irrepetible”.

Rodrigo Sorogoyen, que ja va triomfar als Goya amb El reino, surt com a principal favorit si ens atenem a l’anàlisi de les dades: As bestas és la més nominada (17 categories, incloses totes les importants), ha obtingut un notable èxit de públic i crítiques excel·lents. No sembla tenir tantes possibilitats Modelo 77, d’Alberto Rodríguez, tot i ser el segon film més nominat. El cineasta sevillà, que ha fet una fidel recreació de la presó barcelonina als anys 70, també havia triomfat als Goya, amb La isla mínima. Alcarràs és la tercera pel·lícula més nominada, juntament amb Cinco lobitos, d’Alauda Ruiz (totes dues aspiren a onze estatuetes). Carla Simón podria ser la màxima rival de Sorogoyen: la seva pel·lícula també ha tingut èxit de públic i crítica, va guanyar l’Ós d’Or de la Berlinale i va ser escollida per l’Acadèmia per representar l’Estat espanyol als Oscar.

Altres favorits amb diverses nominacions són Los renglones torcidos de Dios, En los márgenes i Irati. Aquest any crida molt l’atenció l’absència de Pacifiction: sorprèn que una pel·lícula amb nou nominacions als César, els premis de l’acadèmia del cinema francès, no en tingui ni una als Goya. També ha guanyat el premi al millor film de l’any de Cahiers du Cinéma, entre altres guardons. “La meva filosofia és que jo estimo tots els que m’estimen”, va dir Albert Serra a aquest diari, i va argumentar també que són uns premis privats lliurats per una entitat privada, tot traient ferro a l’assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia