Cinema

El cicle Gaudí projecta cine en català a Mèxic tot l’any

La programació arrenca el 24 de febrer amb ‘Sis dies corrents’ de Neus Ballús

L’Acadèmia del Cinema Català s’apuntala a la sala independent Tonalá, amb el suport de l’Institut Ramon Llull

Si el 2022 es va tancar l’any amb un balanç optimista de 45.000 espectadors ea les 100 sales de cinema que van programar el cicle Gaudí a Catalunya (al revés de la tendència de la pèrdua d’espectadors a les sales comercials), avui l’Acadèmia de Cinema Català ha anunciat que hi haurà una programació estable de cinema en català a Mèxic, gràcies al suport de l’Institut Ramon Llull i de la Delegació del Govern a Mèxic i l’Amèrica Central. El primer film que es projectarà serà Sis dies corrents, de Neus Ballús, guanyadora de cinc premis Gaudí el 2022, entre ells, millor pel·lícula, millor direcció i millors interpretacions masculines protagonista i secundària. El film es projectara en català subtitulat en castellà. La sessió està prevista pel 24 de febrer i hi haurà una projecció mensual durant tot l’any.

El Cicle Gaudí defensa l’exhibició de cinema en català en sales de tot Catalunya. En clau internacional, fins ara, s’havien fet algunes itineràncies estacionals del cicle a l’Alguer, amb una selecció anual de quatre produccions catalanes subtitulades en italià (amb el suport de la delegació de la Generalitat de Catalunya a l’Alguer, Plataforma per la Llengua i l’entitat Società Umanitaria) i a la Catalunya Nord, amb una programació de cinc films subtitulada al francès (en col·laboració amb l’OPLC, Òmnium Cultural Catalunya Nord i les entitats, Ciné-rencontre i la XECCA).

El cinema Tonalá, espai de referència del cinema independent a la capital mexicana, acollirà mensualment i durant tot l’any les projeccions en versió original subtitulades al castellà. Per ara, estan programades, a més de Sis dies corrents, Chavalas (març), de Carol Rodríguez; La Vampira de Barcelona (abril), de Lluís Danés; Els dies que vindran (maig), de Carlos Marques-Marcet; i Toscana, de Pau Durà (juny).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia