Cinema

cinema

Films de Paul Schrader i Tilda Swinton al festival D’A

També s’hi podran veure pel·lícules de Vincent Macaigne, Rita Azevedo i Lav Diaz

Emmanuel Mouret inaugurarà el certamen el 23 de març amb ‘Crónica de un amor efímero’

Paul Schrader, Tilda Swinton, Rita Azevedo, Lav Díaz i Kirill Serebrennikov seran alguns dels noms destacats del D’A Festival de Cinema de Barcelona, que celebrarà la seva tretzena edició entre els propers 23 de març i 2 d’abril. El certamen tornarà a ser el punt de trobada del cinema independent i d’autor, amb un panorama de films presentats als certàmens internacionals. També posarà el focus en els directors emergents i impulsarà el nou cinema català i espanyol independent.

Crónica de un amor efímero, dirigida per Emmanuel Mouret i protagonitzada per Vincent Macaigne, serà la pel·lícula encarregada d’inaugurar el festival el proper 23 de març, amb la presència del director i actor francesos. El festival es clausurarà amb 20.000 espècies d’abelles, òpera prima de la directora Estibaliz Urresola Solaguren que competirà a la secció oficial de la Berlinale 2023, que comença demà.

El festival dedica la secció Focus a un dels grans noms del cinema europeu, la directora britànica Joanna Hogg. Es presentaran els seus films més destacats, entre els quals hi ha el seu darrer treball, La hija eterna, protagonitzada per la seva amiga Tilda Swinton.

Entre els films d’aquesta edició hi ha El maestro jardinero, dirigida per Paul Schrader i protagonitzada per Joel Edgerton i Sigourney Weaver; El trío en mi bemol, de Rita Azevedo, una pel·lícula que parteix de l’obra de teatre del mateix títol escrita per Eric Rohmer; l’últim film de João Pedro Rodrigues, Fuego fatuo, guanyador del gran premi del jurat al Festival de Sevilla; When the waves are gone, de Lav Diaz, i La mujer de Chaikovski, de Kirill Serebrennikov.

També destaquen els títols argentins Clorindo Testa, de Mariano Llinás, el coguionista d’Argentina 1985, i la nova pel·lícula de Laura Citarella, Trenque Lauquen, i la cinta romanesa Metronom, d’Alexandru Belc, premi a la millor direcció de la secció Un Certain Regard de Canes.

El D’A Festival de Cinema de Barcelona acollirà les produccions catalanes Un sol radiant, dirigit per un col·lectiu de cinc directores (Mònica Cambra, Ariardna Fortuny, Clàudia Garcia de Dios, Lucía Herrera, Mònica Tort) sorgides de la UPF; Misión a Marte, d’Amat Vallmajor, guanyadora d’una menció especial a Gijón i premi a la millor pel·lícula a Novos Cinemas, i Alteritats, d’Alba Cros (codirectora de Les amigues d’Àgata) i Nora Haddad.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia