Arts escèniques

El ‘Max d’honor’ al Tricicle compensa les ‘0’ nominacions

La companyia, que es va acomiadar dels escenaris amb ‘Hits-Chimpum’ al Liceu mai havia rebut cap nominació en els anys de carrera

Van rebre el Premi especial de la Crítica 2020 a Barcelona

Tricicle rebrà el Premi Max d’Honor de 2023 en la gala que es prepara el 17 d’abril a Cadis. La Fundació de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) atorga la distinció als components de la icònica companyia catalana Joan Gràcia, Paco Mir i Carles Sans “per la seva esplèndida i prolífica carrera, farcida d’èxits, fins a arribar a ocupar un lloc destacat en la història de les arts escèniques” i per crear un llenguatge escènic i un segell propis, de caràcter universal. La fundació també ha valorat la “mestria i genialitat” en l’art del mim del Tricicle i ha aplaudit que hagin “ennoblit i encimbellat” tant la comèdia com el teatre gestual i fet riure milions d’espectadors d’arreu del món. El Tricicle agraïen el premi, en una entrevista a Efe, tot recordant que això “compensa que mai abans fóssim nominats” als Max. Un comentari simpàtic similar van pronunciar en l’entrega del Premi Especial als Premis de la Crítica 2020 a La Villaroel (l’anunci del seu comiat va ser el 2018, però s’ha anat allargant per l’aturada de la seva temporada al Coliseum a causa de la Covid i per l’estima del públic que ha omplert cada funció fins llavors). Al desembre passat, amb només cinc funcions al Liceu, es van acomiadar amb el seu últim espectacle Hits-Chimpum! amb totes les entrades venudes.

Per als membres de Tricicle, el premi marca “l’intermedi” de les seves carreres, ja que “fins ara hem estat Tricicle, i ara serem individus que havien estat Tricicle i que es dediquen a altres projectes”: Carles Sans, per exemple, continua amb el seu monòleg Per fi, sol! en què repassa les anècdotes de 43 anys de trajectòria de la companyia; Paco Mir segueix promovent adaptacions, direccions i produccions a la cartellera catalana i estatal; i Joan Gràcia, per la seva banda, ocupa el càrrec de director artístic d’un dels grans cabarets de l’estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA