Arts escèniques

La dansa de Lucinda Childs es projecta al Mercat de les Flors

Coreògrafa des dels anys 60 als Estats Units, ha estat una artista que ha influenciat a bona part de les companyies actuals

La Constel·lació recull peces dels 60, 70 i 80 i un ‘solo’ del 2022

La directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit, estava eufòrica aquest migdia. El cartell que es desplega fins a l’11 de març és d’una gran ambició: Lucinda Childs (Nova York 1940) és una de les coreògrafes capdavanteres de la dansa postmoderna que ha influenciat a bona part de les companyies actuals. Des del 1960 va anar desplegant una dansa que s’anava adaptant als temps i gustos de l’època. La constel·lació al Mercat de les Flors aborda obres dels anys 60, 70 i 80 i també una peça del Ballet de L’Opéra de Lyon del 2022. El programa també permet veure el seu material de treball de concepció coreogràfica en una petita instal·lació o la transmissió de Calico Mingling (1973) a un grup de ballarins que presentaran el resultat del taller dissabte.

Si als anys 60, la dansa partia de la relació amb la manipulació d’objectes quotidians (avui els balla la seva neboda Ruth Childs), als 70 es descartava incloure’hi música ni escenografia: El Ballet de Lió programa Dance (1979) per a 17 ballarins que es mimetitzen amb una filmació rodada de nou per fer bo l’efecte mirall i el solo Actus... (2022). Pel que fa als treballs dels anys 80, Childs els havia dissenyat en espais oberts que ara, u antic ballarí seu, director de Dance on Ensemble els ha traslladat a l’escenari. I s’ha sorprès que aquella bellesa intuïda quan la ballava ell mateix, té una potència major del que s’imaginava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia