Arts escèniques

Crònica

Festival Elefant d’Or

Molt bona nit, Caballero

L’onzena edició del Festival Internacional del Circ Elefant d’Or de Girona ja està en marxa i dijous vam poder apreciar l’alt nivell competitiu que van demostrar la primera tretzena d’aspirants a la gran final de dimarts que ve. En espera de veure què faran els del grup Vermell, la majoria dels representants de l’espectacle Blau van deixar una gran sensació global i, en alguns casos concrets, el públic que va omplir la carpa sense columnes del Camp de Mart de la Devesa va quedar bocabadat.

Mai és fàcil obrir foc, i el nord-americà Luca Flores va escalfar motors amb una bona actuació a la corda aèria, oferint un variat repertori de giravoltes i tombarelles. No és el diàbolo una de les modalitats que més ens apassionen, però els cosins L/S Brothers van brillar amb la creació de figures originals i un in crescendo del seu espectacle. De la comicitat sense paraules del pallasso Tumpy no en direm res per estar a la seva altura, també perquè és millor destacar un dels números preferits del públic (basant-nos en els aplaudiments), com va ser el dels dels Hermanos Segura, amb uns jocs icaris dels que embadaleixen. El masteler aeri de Ximena Riveros i el rola rola acrobàtic de Jan & Carolina ens van semblar els més fluixos de la vetllada, abans que el Duo Wizzards (posseïdors del rècord mundial de canvi de vestuari en un minut, aconseguit aquesta setmana a Girona) entusiasmés amb un xou de quick change tan divertit com al·lucinant.

Després del descans, el nivell va ser superior, amb el llistó que van apujar només començar The Flying Caballero, la família mexicana de trapezistes volants encapçalada per Rubén Caballero Jr, completant un quàdruple salt mortal, després que el petit de la casa, amb tan sols 9 anys, fes un triple salt mortal. Que no es repetís en els posteriors intents només demostra com de difícil és aconseguir fites així. La contorsionista, fabulosa; el malambo argentí, folklòric, i les cintes aèries amb força dental i capil·lar, d’una dificultat extrema, i les acrobàcies de la companyia xinesa van completar una nit màgica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia