Llibres

L’Escala

Una aposta per connectar el territori amb la literatura

L’objectiu d’atraure turisme cultural amb la fira literària L’Escala, Vila del Llibre s’està complint, atenent a la important afluència de públic que hi va haver ahir i la que s’espera per avui, segons les previsions de l’organització. Amb la fira, que té la Catalunya del Nord com a convidada, s’espera assolir els 10.000 visitants que havia registrat abans de la pandèmia i, segons el director de la Xarxa de Viles del Llibre, Enric Bono, “connectar el territori amb la literatura i amb el turisme cultural”, informa l’ACN.

Els caps de cartell d’aquesta edició del festival són Joan-Lluís Lluís i Joan-Daniel Bezsonoff, dos dels escriptors vius de la Catalunya del Nord amb una trajectòria més consolidada en les lletres catalanes. Ahir va destacar la taula rodona a l’entorn de la figura de Josep Sebastià, responsable de la supervivència del català literari a la Catalunya del Nord al segle XX. Entorn del personatge també es va inaugurar l’exposició i es va fer un recital de poesia amb els actors Carme Callol i Jaume Comas.

Van ser molt rellevants també les converses dels poetes Roc Casagran i Clara Ballart, guanyadora del premi Martí i Pol; Marta Freixanet i Anna Punsí, que han escrit La noia de Portbou (La Campana) o Llum Saumell, amb La foradada (Viena Editorial), que narra assassinats i misteri amb pes específic de l’Escala, entre d’altres. També es donaran a conèixer novetats editorials, com L’Empordà per a mitòmans, de Xavier Febrés, d’Edicions Cal·lígraf; Els batallons disciplinaris de treballadors a les excavacions entre 1940 i 1942 (Universitat de Barcelona), de Francesc Gracia Alonso, i L’Escala desapareguda, de Lurdes Boix Llonch, a l’Editorial Efadós. A banda, també es poden visitar l’exposició dedicada a Jordi Pere Cerdà (referent de la literatura catalana del segle XX) i la de la poeta i aquarel·lista rossellonesa Simona Gay.

La fira que es clou avui té una cinquantena de parades d’editorials independents a la Riba, on també es duen a terme tallers i activitats infantils. Amb la Catalunya del Nord de protagonista, es tanca un cicle que es va obrir el 2021 amb la invitació de Mallorca i el 2022 amb el País Valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia