Arquitectura

arquitectura

David Chipperfield, autor de la Ciutat de la Justícia, guanya el Pritzker 2023

L’arquitecte britànic David Chipperfield, autor de la Ciutat de la Justícia de Barcelona, és el guanyador del Premi Pritzker 2023. L’arquitectura serena, humil i minimalista de Chipperfield ha estat reconeguda amb el que està considerat com guardó mundial més important en el món de l’arquitectura.

En conèixer que havia guanyat el Pritzker, aquest matí, l’arquitecte britànic s’ha declarat “aclaparat”, en declaracions recollides per Efe. “Com a arquitectes podem tenir un paper més destacat i compromès amb la creació no només d’un món més bell sinó també més just i sostenible. Hem d’estar a l’alçada d’aquest desafiament i ajudar a la pròxima generació a acceptar aquesta responsabilitat amb visió i coratge”, ha remarcat Chipperfield.

Nascut a Londres el 1953, són molts els edificis que porten l’empremta de Chipperfield. Entre els més destacats, figuren les intervencions en edificis públics com el Neues Museum de Berlín, la Royal Academy of Arts o les Procuradurias de Venècia (Procuratie Vechie).

Amb un estudi amb seus a Londres, Berlín, Milà, Shanghai i Santiago de Compostela, l’arquitecte britànic també és l’autor de la Ciutat de la Justícia de la capital catalana (Barcelona, 2002-2011), on, en comptes d’optar per un edifici únic que agrupés totes les dependències judicials, va apostar per crear una desena d’edificis interconnectats que dialoguen amb una plaça central. La composició del britànic intenta trencar amb la imatge que sovint es té d’una justícia rígida i monolítica i al mateix temps crea relacions entre les diferents àrees de treball, les zones públiques i el paisatge.

El britànic es va formar amb Richard Rogers i Norman Foster en la seva joventut. “Subtil però poderós, moderat però elegant, és un arquitecte prolífic que és radical en la seva moderació, demostrant la seva reverència per la història i la cultura”, ha considerat el jurat, en el seu pronunciament recollit per Efe.

L’entrega del Pemi Pritzker 2023 es farà al maig a Atenes on l’estudi de Chipperfield ha guanyat la restauració del Museu Nacional Arqueològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El Mercat convida dues coreografies noruegues a ballar complexes celebracions

BARCELONA
cultura

Collboni esquiva reunir-se amb els impulsors de la campanya Salvem el Museu del Disseny

barcelona
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri