Llibres

Mor l’escriptor i periodista mallorquí Antoni Serra

Va ser fundador de l’Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC)

Va estar vinculat amb el diari ‘Última Hora’ i va col·laborar amb l’‘Avui’, ‘Diario de Mallorca’, ‘El Temps’ o ‘Serra d’Or’

L'escriptor i periodista mallorquí Antoni Serra ha mort aquest dissabte als 87 anys, segons ha informat l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), de la qual va ser fundador i soci d'honor.

"Colpit pel traspàs de l'escriptor Antoni Serra, figura clau en la generació mallorquina dels setanta, pioner de la novel·la negra a casa nostra, crític literari i periodista. Un homenot", ha lamentat el president de l'AELC, Sebastià Portell. 

Nascut a Sóller el 1936, Serra va estar vinculat com a periodista al diari mallorquí Última Hora des de 1961 i va col·laborador amb altres publicacions com el diari Avui, Tele/eXpress, el Diario de Mallorca, El Temps o Serra d'Or.

Va dirigir durant quasi cinc anys la Llibreria Tous de Palma i va ser el secretari tècnic a les Illes del Segon Congrés de Cultura Catalana.

En l'àmbit literari va transitar per gèneres molt diversos, passant per llibres de relats com Entrada de fosca (1972), Tríptic del viatger (1975) o Música de Mahler per a una lloca didàctica (1985); la novel·la experimental, amb La gloriosa mort de Joan Boira (1973) o El cap dins el cercle (1979), i la novel·là històrica, amb Carrer de l'Argenteria, 36 (1988).

També es va endinsar en la novel·la negra amb la sèrie del pel detectiu Celso Mosqueiro, amb títols com El blau pàl·lid de la rosa de paper (1985) o L'arqueòloga va somriure abans de morir (1986).

Va participar en l'obra col·lectiva del col·lectiu literari Ofèlia Dracs com Negra i consentida (1983).

El 1995 va ser escriptor del mes a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia