Música

Goerne, Kleiter i Prégardien, a la Shubertíada 2023

Se celebrarà a Vilabertran, a l’Alt Empordà, de l’11 al 27 d’agost

La 31ena edició de la Schubertíada, el festival de lied i música de cambra que se celebrarà a Vilabertran (Alt Empordà) de l’11 al 27 d’agost, comptarà amb figures destacades del panorama internacional com Matthias Goerne, Julia Kleiter, Christoph Prégardien, Katharina Konradi, Dorothea Röschmann i Andrè Schuen i els debuts d’Erika Baikoff, Anna El-Khashem i Johannes Kammler.

Seran un total de 19 concerts amb 48 artistes, 21 dels quals s’estrenaran a Vilabertran. El recital inaugural anirà a càrrec de la soprano Erika Baikoff i el pianista Kunal Lahiry el 16 d’agost i tancaran el certamen el Quartet Casals. El festival anirà precedit de quatre concerts centrats en el talent català entre l’11 i el 14 d’agost a Vilajuïga i Castelló d’Empúries.

Entre les novetats més importants de l’edició de 2023 destaca l’ampliació de l’Acadèmia ‘Lied the future’, un programa que beca vuit joves artistes europeus. En concret, s’ofereix durant tot un any un curs de lied i classes magistrals, mentories en forma d’acompanyament durant quatre mesos a vuit músics becats per part de referents de gran prestigi i una borsa de concerts pels alumnes seleccionats, amb recitals a Vilabertran en el marc de la Schubertíada, així com també a Pals, Reus, Manlleu, Valls, Vic, el Cercle del Liceu i Life Victoria a Barcelona, Madrid, Segura de la Sierra i Salamanca.

Els vuit alumnes becats gràcies al programa «Lied the Future» d’enguany són la soprano alemanya Katja Maderer, el pianista alemany Amadeus Wiesensee, el baríton alemany Jonas Müller, la pianista alemanya Anna Gebhard, la soprano catalana Elionor Martínez, la pianista suïssa Olivia Zaugg, la soprano catalana Mireia Tarragó o la pianista cantàbrica Carmen Santamaría.

Pel que fa a la música de cambra, el Cosmos Quartet interpretarà el 22 d’agost dues obres de gran virtuosisme i exuberància: els octets de Franz Schubert i l’alemany Jörg Widmann. El pianista Javier Perianes, presentarà el 25 d’agost un programa en exclusiva a Catalunya amb obres de Falla, Albéniz, Debussy i les Goyescas de Granados.

El pianista menorquí Marco Mezquida oferirà el 19 d’agost un programa de piano sol inspirat en l’univers de Franz Schubert. Finalment, el Quartet Casals clourà el festival amb fragments de Lart de la fuga de Bach i l’intens Quartet núm. 14 ‘La mort i la donzella’ de Schubert.

Entre els noms catalans que passaran pel festival hi ha el baríton Ferran Albrich acompanyat per Albert Guinovart al piano amb obres de Franz Schubert i Eduard Toldrà. També estrenarà un cicle de cançons basades en poemes de Joan Margarit (1938-2021) i amb acompanyament de piano i violoncel d’Oriol Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona