Patrimoni

El Museu del Barroc de Catalunya oferirà una experiència immersiva

El futur espai de Manresa obrirà les portes a principis del 2024 en la primera fase

Una experiència immersiva servirà per acostar l’art barroc als visitants. Això és el que planteja el Museu del Barroc de Catalunya, situat a Manresa, per explicar aquest corrent artístic. Així, el patrimoni, de diverses disciplines artístiques, podrà estar estretament connectat amb els recursos audiovisuals i eines interactives, i facilitaria la comprensió del públic. Es pretén confeccionar una visita “intel·lectual, emotiva i sensorial”, traspassant els límits convencionals d’un espai d’art. El museu es troba a l’antic Col·legi de Sant Ignasi de Manresa, on ocuparà la primera planta d’un complex de 8.000 metres quadrats que s’està rehabilitant. Es preveu que les dues primeres ales del museu obrin les portes a principis de l’any que ve.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, ha destacat que la proposta museogràfica que presentada aquest dimarts desbanca la idea d’un museu com una “capseta de sabates amb coses a dins”. En aquest cas, el nou centre vol ser un “motor” on el patrimoni dialogui amb altres recursos visuals que han de permetre “entendre” el barroc en el seu conjunt.

El Museu del Barroc comptarà amb les obres més representatives del Museu de Manresa i crearà vincles amb altres equipaments del país dedicats al barroc. Segons el director del Museu de Manresa, Francesc Vilà, l’objectiu és reivindicar en l’àmbit català la riquesa del patrimoni d’aquesta època, com ha assegurat en declaracions recollides per l’ACN.

D’aquesta manera, de les gairebé 200 obres que s’exposaran al Museu del Barroc, un centenar són de la col·lecció del museu, una trentena provenen del fons del Museu Nacional d’Art de Catalunya, unes set vindran de la col·lecció pròpia de la Generalitat i una dotzena més d’altres museus de Catalunya. Això permetrà exposicions permanents i temporals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia