Còmic

Trini Tinturé guanya el premi del Saló del Còmic

Reconeixement a la veterana il·lustradora

La il·lustradora Trini Tinturé (Lleida, 1935) ha estat reconeguda amb el Gran Premi Comic Barcelona. Tinturé és una de les il·lustradores clàssiques de les capçaleres de còmics per a noies a Espanya entre els anys seixanta i vuitanta. Entre els personatges més recordats creats per Tinturé hi ha “Emma es encantadora”, amb guions d’Andreu Martí i Pérez Navarro, que va publicar a la revista Lily, a Bruguera, editorial a què va estar molt vinculada.

El premi a la millor obra espanyola publicada el 2022 ha estat per a “Transitorios” de Nadar (Castelló, 1985), un treball de quatre històries quotidianes connectades entre si, que competia en aquesta categoria amb “Chacales” (Sapristi), de Nadia Hafid; “El fuego” (Astiberri), de David Rubín; “Goya. Saturnalia” (Cascaborra), de Manu Gutiérrez i Manuel Romero i “Loba Boreal” (La Cúpula), de Núria Tamarit.

La millor obra estrangera publicada a l’Estat se l’ha endut el brasiler Marcello Quintanilha per la seva “Escucha, hermosa Marcia”. El premi al millor còmic infantil i juvenil ha estat per “Comiendo con miedo” (Norma), la novel·la gràfica sobre trastorns alimentaris de la hispanosueca Elisabeth Karin, mentre que el Premi Miguel Gallardo a l’autor revelació ha recaigut en Carlos Moreno Rueda (Barcelona, 1994).

Els premis s’han atorgat en una primera jornada amb força públic al saló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia