Art

cultura

Amb una bona ratafia

En record d’Albert Toda (Barcelona, 1960-2023), responsable del departament d’audiovisuals del Macba

[L’equip del Museu d’Art Contemporani de Barcelona (Macba) es va acomiadar aquest dimarts del seu company Albert Toda, cap del departament d’audiovisuals de la institució, que va morir la setmana passada. Durant l’acte, íntim i emotiu, que es va celebrar dins del museu de la plaça dels Àngels, es va llegir el text que reproduïm a continuació.]

Avui l’equip del Macba ens hem aturat. El cor del nostre estimat company Albert Toda, responsable d’audiovisuals, també ho ha fet. Amb ell hem compartit i organitzat nombrosíssimes exposicions, programes, rodes de premsa, esdeveniments de tot tipus... Amb ell hem compartit alegries, somriures, bromes, nervis, pors i plors.

Avui l’equip del Macba ens hem aturat per tu, Albert. I hem rigut, somrigut, bromejat, tremolat i, també, hem plorat. Això no és el mateix sense tu, i sabem que ho saps. Tu, que eres (que ets, allà on siguis) el gran solucionador d’aquesta casa, d’aquesta família, no ens has deixat, aquest cop, la solució preparada... i a això no ens hi tens acostumats. Ara no sentim la seguretat, quan organitzem les nostres aventures, de poder comptar amb tu, amb la teva mirada entre rigorosa i juganera, amb els teus acudits... singulars, amb la teva mitja rialla sorneguera... Albert! Company! Estimat!

Avui l’equip del Macba ens hem aturat. L’Albert Toda, un professional fins al darrer alè, sí que ens ha deixat organitzat un petit consol. De fet, ell sempre ens ho deia: “Això tot ho arregla una bona ratafia!” Hem obert unes ampolles i hem brindat amb tu. Albert, company i sempre més estimat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia