Montgrins i Port-Bo creen el primer disc d'havaneres amb cobla

Els dos directors, de Palamós, feia temps que volien fer alguna cosa junts

Camós i Casanovas van actuar junts en un grup palamosí el 1975 dins el Festival de la Cançó Marinera de Palamós. I després Camós va participar amb el grup Ventijol, on hi havia Casanovas, per unes gravacions d'havaneres. Casanovas es va dedicar a l'havanera, i Camós, a la cobla.

Tot i això, i arran de l'amistat dels dos músics, ja fa uns anys que miraven de trobar un punt de trobada. D'entrada van descartar fer un disc de sardanes. I va ser quan va sorgir la idea de fer un disc d'havaneres amb cobla. Ambdós van programar el repertori i van fer els corresponents arranjaments per poder ser interpretat amb cobla, si bé incorpora elements de percussió per donar més ritme. I en aconseguir el suport de la discogràfica Picap, van tirar el projecte endavant.

Les peces que integren el disc, que es diu Acoblats, són Pensaments, No sé, Lola la tavernera, Busca'm a l'Empordà, La botiguera, El meu avi, Cala Montgó, El canó de Palamós, La calma del mar i La gavina. Els arranjaments han estat fets per Antoni Mas –que també n'és el productor–, Jordi Paulí, Marcel Artiaga, Jordi Molina, Xavi Molina i Joan Jordi Beumala. Casanovas ha fet els arranjaments de les veus. «És un disc de caire mariner, però amb sonoritat catalana amb la cobla», va dir Camós.

El disc el presenten en concert. per ara ja tenen el 9 i 26 d'agost per fer-ho a Banyuls i Campllong. I no exclouen tampoc fer un espectacle amb les dues formacions. Sense descartar fer nous projectes discogràfics en conjunt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona
música

Twenty One Pilots actuaran al Palau Sant Jordi l’abril vinent

Barcelona
ART

Estudien si la part superior del mosaic de la Casa Navàs també és de Joaquim Mir

REUS
art

Mor Richard Serra, l’escultor monumental

barcelona