El tercer número de la revista «Les garrotxes» inclou un extens dossier sobre el mercat

La tercera entrega de la revista Les garrotxes inclou un extens dossier, de 46 pàgines, dedicades a l'anàlisi en profunditat del mercat, de la gent que s'hi aplega, bàsicament per vendre, però també la que hi compra. La importància del mercat setmanal com a lloc de trobada; el seu paper com a referent de la vida social que s'ha anat afeblint amb el pas dels anys i l'arribada de models comercials moderns, però despersonalitzats; el seu funcionament des de mitjan segle XX i les variacions que aquest ha tingut durant aquest temps, i la veu dels seus protagonistes, els pollataires, les verduleres i els marxants, tot això inclou el dossier, que introdueix l'historiador Jordi Galofré, i les passejades pels mercats del Rengle d'Olot, els mercats municipals de Banyoles, Tortellà i Camprodon. Completa el dossier un treball de Miquel Rustullet i Ricard Sargatal sobre els burots (cobradors municipals d'impostos que se situaven a les principals entrades dels pobles i ciutats) de Banyoles i d'Olot, respectivament.

Pere Plana, el veterinari més popular de la Garrotxa i la vall de Camprodon, «jubilat, però no retirat del tot», és una figura destacada en aquest número gràcies a l'entrevista que li fa Ramon Estéban. Marta Carbonés, Laura Portal, el mateix Estéban i Xavier Xargay són els autors dels perfils de personatges com ara l'Antoni Pagès, en Ton de Pla Boscàs; el rodeller Enric Castañer; en Joan Marcer, en Joan de can Planes i en Josep Mariscot, de Camós, respectivament. Joaquim Agustí fa un recorregut a peu per l'Alta Garrotxa, pels camins de Lliurona, mentre que Joan Pontacq proposa un recorregut de 7,6 quilòmetres pels voltants de Vilert.

CONTINGUTS

Conversa
Pere Plana (veterinari)
Dossier
El mercat
Perfils
Antoni Pagès
Enric Castañer
Joan Marcer
Josep Mariscot
Indret
Esponellà
Paisatge
Sant Martí del Corb
A peu
Els camins de Lliurona
Els terraprims d'Empordà


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.