Cultura

38.000 acampats

Sant Celoni

“Seguim a la primera divisió europea d’events organitzats per joves”. Dani Casanovas, director de Comunicació de l’Acampada Jove 2007 que han organitzat a Sant Celoni les Joventuts d’Esquerra Republicana (JERC), valorava així l’alta participació que ha tingut aquesta edició, similar a la de l’any passat. El grup del País Valencià Obrint Pas té previst actuar entre les 03:50 h i les 5 de la matinada i tancar així el festival, iniciat dijous passat.

Per al acte de tancament, l'Acampada ha comptat amb l'actuació de Dr. Calypso, els belgues The Moon Invaders, els barcelonins Ojos de Brujo i els navarresos Berri Txarrak. “Hem fet una aposta per la diversitat, amb un cartell molt eclèctic –diu Dani Casanovas–, i considerem que ha estat molt ben acceptada pel públic, que està format per joves independentistes i oberts. Per això hem programat grups catalans, sobretot, però també bascos, espanyols i, aquest any, un de belga”.

Ventura i Celtas Cortos
Tota la programació musical és una mostra d’aquesta diversitat. Divendres a la nit, els veterans Celtas Cortos van mostrar el seu potent directe després que el cantautor valencià Feliu Ventura i interpretés temes del seu quart disc, Alfabets de futur. També van actuar La Troba Kung-Fú, Burman Flash, i els bascos Betagarri. Els Pets van destacar en les actuacions de dijous. A banda dels concerts, l’Acampada Jove ha ofert un variat programa de xerrades i actes de contingut polític, com la presentació del llibre L’esquerra independentista del politicòleg Roger Buch.

El conseller de Cultura Joan Manuel Tresserras va visitar divendres l’Acampada i va afirmar que “és necessari que hi hagi una activitat lúdica com aquesta, que es pugui vincular amb la política i amb les preocupacions socials”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA