La mare del cuplet

S'estrena a Vila-seca un espectacle sobre la compositora olotina Càndida Pérez

Càndida Pérez va tenir una vida de novel·la, de viatges transatlàntics i d'estrenes als millors teatres d'Europa i l'Argentina, on va marxar amb 35 anys i es va mantenir allunyada durant molt de temps de les seves arrels catalanes. Va tornar als 86 anys i va morir deu anys després. Càndida va compondre i interpretar alguns dels cuplets catalans més populars, però potser pel fet de ser una dona o per les seves atzaroses circumstàncies vitals, aquí mai no va tenir el reconeixement que mereixia. Almenys fins ara.

La cantant Rocío Romero, resident a Besalú, i la pianista i flautista olotina Elisa Planagumà han assumit el repte de donar una segona oportunitat a les cançons de Càndida Pérez, temes com ara Muller d'en Manelic, El noi de la mare, Pasqua florida, Ball de rams, La hija del carcelero, Marieta de l'ull viu –també coneguda com La font del Gat– i Les caramelles, que en el disc interpreta Núria Feliu, una altra fan de la Càndida. Tant avui a Vila-seca com el dia 13 a Girona, Romero i Planagumà –que també actuen només amb piano i veu– aniran acompanyades pels quatre músics que han col·laborat en el disc: Oriol Roca (contrabaix), Manel López (acordió), Albert Dondarza (violí) i Vicenç Solsona (guitarra). El 12 de juliol actuaran a Sant Feliu de Pallerols i el 18 de juliol al barri dels Desamparats d'Olot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA