cultura

Pati de llibertat

El festival El Patio que impulsa La Penyora farà la itinerància al centre de joves de la Roca i a Wad-Ras

El festival manté la vitalitat, tot i que per primera vegada no es farà a la presó de Girona

L'any passat ja s'anunciava i aquest any s'ha confirmat: el festival “a porta tancada” El Patio no es farà a la presó de Girona, convertida en centre de dia. Però això no suposa, en absolut, que aquesta iniciativa imprescindible, que va néixer el 2006 promoguda per Consol Ribas i Lluís Llamas, activistes culturals i responsables del restaurant La Penyora de Girona, hagi perdut empenta. L'any 2009 El Patio va adquirir un caràcter itinerant i, després de celebrar-se a la Model de Barcelona, l'any passat es va fer, a més de Girona, al Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, Wad-Ras, amb un èxit i una acollida entre les internes tan excepcional que aquest any s'hi tornarà a celebrar, el 28 de juny (16 h). La novetat és que El Patio també se celebrarà el 14 de juny (16 h) al Centre Penitenciari de Joves de la Roca del Vallès.

La varietat d'estils i gèneres de la proposta pretén connectar amb un públic enormement heterogeni i fer descobrir, a aquells que s'identifiquen amb un sol llenguatge, experiències diferents. A la Roca, l'actriu Belén Fabra i Fèlix Brunet, showman i mag, faran de presentadors d'una corrua d'artistes que participen, com ja és habitual en aquest festival, de manera desinteressada. Al cartell de la sessió del centre de joves hi ha el grup de pop rock Psychoine, liderat per Jose Domingo, que presentarà temes del treball que estan preparant; la rumba flamenca d'Hermano Loco; el hip hop d'Arianna Puello, una de les actuacions més esperades, segons va explicar ahir Elvira Sánchez, directora docent del Centre de Formació d'Adults Santiago Rusiñol (amb alumnes d'entre 18 i 23 anys), situat dins el centre de joves; el nigerià Prince Osito & Reggaeland Sound; la ballarina de dansa del ventre Coral i l'artista i dissenyador Salva Garriga, que farà projeccions i dissenys d'escenari. Sánchez va remarcar l'especial importància que tenen aquestes experiències en un centre en què l'objectiu és la rehabilitació i inserció de persones que han delinquit, sobretot perquè es tracta de persones joves i, per tant, amb més possibilitats per redreçar la seva trajectòria vital.

El dia 28 de juny es repetirà l'experiència a Wad-Ras, que l'any passat ja va ser molt gratificant. El festival el presentarà l'actor Pep Cruz i hi actuaran la formació de rumba Acorde a Ti, la cantant Amparo Sánchez (Amparonoia), l'actriu Cristina Cervià, el conjunt de hard rock Glaç i la companyia Cascai. L'equip tècnic, l'altra ànima del festival, es manté inalterable, amb Pep Arumí, Pere Boadas, manel Prades, Dídac i Eudald Camps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.