cultura

Agafant forces per la traca

La vella La Colla Vella de Valls descarrega el cinc de vuit la vigília de la diada a la Bisbal preàmbul A la Canonja, la Jove de Tarragona pren alè per atacar divendres la tripleta màgica

Al carrer del Cós del Bouhi podrien veure el seu primer castell de nou aquest mateix vespre

Deixar totes les armes ben a punt és el que bàsicament van fer ahir la Vella de Valls i la Jove de Tarragona, les dues úniques colles que van plantar castells de vuit. El millor registre va ser per als rosats, a Vallmoll, amb el cinc de vuit, i la Jove va signar a la Canonja la clàssica de vuit.

Els de Valls van arrencar forts amb el que va acabar sent el seu millor castell. Després d'un peu desmuntat, van tirar amunt un cinc de vuit que va pujar amb bones mides, però amb una canalla menuda que va fer-ne alentir la construcció. Aquests segons de més van fer treballar els castellers en la descarregada, tot i que van saber controlar bé el moviment perquè la catedral no perillés. La segona i la tercera ronda, amb el tres i el quatre de vuit, van servir per fer debutar algun casteller, i els rosats van afegir una quarta ronda en què van plantar el nou de set. Malgrat que la Vella ha freqüentat aquesta estructura en les darreres actuacions, el nou de vuit no és un objectiu proper, segons va explicar Manel Urbano, el cap de colla.

Amb aquesta actuació, la Vella va agafar forces per la dura diada d'avui a la Bisbal. Segons Urbano, repetir la tripleta màgica que van aconseguir per la Firagost seria el programa de màxims, tot i que hi va afegir que se sentiria “satisfet amb el tres de nou i el cinc de vuit”.

A vallmoll també hi van actuar els Xiquets del Serrallo, que escalfen motors per la diada important de Sant Magí, en què volen estrenar el cinc de set. Amb alguna baixa, els del barri mariner de Tarragona van descartar els castells de set amb el pilar i van completar amb seguretat el tres i el quatre de set, a més del tres de sis amb el pilar.

Marató lila

A la Jove de Tarragona els esperen quatre dies d'infart, i ahir a la Canonja van decidir treure's la pressió de sobre i encarar l'actuació amb més tranquil·litat. Així, van descarregar, molt parat, el quatre de vuit, que si no hi ha res de nou hauria de pujar un pis divendres, per la diada de Sant Magí. Un més que rodat tres de vuit i el dos de set van ser les altres construccions que van portar a plaça els de la camisa lila. “Ens feia falta treure el peu de l'accelerador”, va comentar en acabat el cap de colla, Jordi Sentís. Aquest mateix vespre la Jove té la diada de Sant Roc al carrer del Cós del Bou de Tarragona. Si els liles poden disposar de tots els efectius, hi aixecaran el tres de nou, un castell que al carrer del seu local encara no han vist mai. Hi ha ambició a les files liles, tenint en compte que al cap de quatre dies han d'atacar el primer quatre de nou de la temporada i, de retruc, la també la primera tripleta màgica.

Els Nois de la Torre es van prendre la diada ben a pit i van acabar de treure rendiment al cap de setmana. Si dissabte a Vilafranca ja havien completat el tres de set amb el pilar i carregat el quatre, ahir, a la Canonja, van signar tres castells més de set descarregats, amb el tres amb el pilar com a construcció més destacada.

Vallmoll
Plaça Major
Colla Vella dels Xiquets de Valls
5/8, 3/8, 4/8, 9/7, 2P/5, 2 P/4
Xiquets del Serrallo
4/7, 3/7, 3/6p, P/4
La Canonja
Carrer del Raval
Colla Jove Xiquets de Tarragona
4/8, 3/8, 2/7, VANO DE 5
Nois de la Torre
4/7, 3/7A, 3/7, P/5


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.