cultura

girona

Mig milió d'euros per a rehabilitacions

La Diputació de Girona ha destinat 525.000 euros durant l'any 2011 i de començament de 2012 ençà a la rehabilitació del Sant Sepulcre de Palera (Beuda), el monestir de Sous (Albanyà) i el priorat de la Mar de Déu del Roure (Pont de Molins), tres monuments als quals l'equip tècnic del servei de monuments de la Diputació va realitzar divendres una visita d'obres. La rehabilitació del Sant Sepulcre de Palera està inclosa en un conveni entre la Diputació, la Generalitat i altres entitats. El cost total de l'obra supera el milió d'euros i la Diputació n'hi ha posat 400.000.

Per la seva banda, a l'antic monestir benedictí de Sous, a Albanyà, que data del segle IX i que va ser abandonat al segle XVI i afectat per diversos terratrèmols, s'hi van començar a fer obres de rehabilitació als anys vuitanta i actualment s'ha iniciat la fase de consolidació i preparació del conjunt per obrir-lo al públic. S'hi han invertit, des del 1984, 252.542 euros i entre el 2011 i el 2012 la Diputació n'hi ha posat 100.000.

El tercer monument, el Priorat de la Mare de Déu del Roure, a Pont de Molins, és un antic priorat agustinià bastit el segle XII a l'entorn d'una ermita romànica, i ha patit diverses reformes. La restauració s'ha centrat en l'església gòtica, posterior. La Diputació, hi ha posat 25.000 euros el 2011 i es preveu que la inversió tingui continuïtat durant aquest any.

redacció



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.