cultura

editorial

Vacances amb art i llibres

Aquest és l'últim suplement de la temporada i l'últim que veureu tal com el concebíem fins ara. A partir del 14 de setembre el Cultura duplicarà pàgines, fins a 32, i ampliarà continguts a altres àmbits com la música, el teatre i el cinema, sense abandonar, però, l'obertura de llibres i de temes culturals globals. El Cultura va ser el primer suplement que a la dècada dels vuitanta va incorporar les diferents disciplines artístiques trencant la idea compartimentada de fer suplements dedicats en exclusiva als llibres, a les arts plàstiques, al pensament o a la història. Han passat molts anys i la resposta ha consolidat un públic fidel, que el volem associar a la tímida normalització, que determinats polítics ja donen per resolta, però que viu contínuament amenaçada per les agressions perpètues que pateix el català, que cauria eliminat pels que en teoria haurien de defensar-lo. Vivim en un període d'incertesa, més en àmbits com el nostre, relacionats amb els canvis de la premsa i la reducció de la publicitat derivada de la crisi econòmica. No obstant, la queixa no ha de ser un motiu per arronsar-nos ni per amagar el cap sota l'ala.

El Cultura que us proposarem us engrescarà, n'estem segurs. El tractament prioritzarà els productes culturals no efímers, la gent eclipsada per la gran indústria, és a dir, la nostra. Volem participar en aquest univers polièdric, que s'escapa de les multinacionals i del fast food, per reflectir l'oferta que viu la nostra cultura, des del renaixement del rock, l'eclosió del jazz, el gran moment que viu el nostre cinema malgrat les adversitats. Cultura d'autor en un moment en què el malbaratament d'altres èpoques ha estat substituït per una austeritat, que hauria d'obrir pas a una educació on els valors que ofereix la cultura ens facin millors, més sòlids.

Quan es critica la premsa per la seva connivència amb el poder, sovint s'ignora el paper que ha fet en el desenvolupament i l'energia de la cultura. Nosaltres volem aportar dins el nou El Punt Avui aquest espai reflexiu de diversió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.