El festival Ésdansa reunirà cavallets i mulasses d'arreu del país

La secció monogràfica del XXVII Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses, Ésdansa, que tindrà lloc del 18 al 23 d'agost, estarà dedicada als cavallets i les mulasses, uns elements de la faràndula molt presents a les festes de tot el país. Hi prendran part nou agrupacions, amb un total de 45 figures.

Es podran veure, entre altres, la mulassa i els cavallets d'origen més antic (de Montblanc i Tarragona, respectivament) o la mulassa més gran de Catalunya (la de Valls). Serà el primer cop que el festival presenc, organitzat pel Cercle Marboleny, inclourà figures d'entremesos. Les seves actuacions estaran repartides en tres espectacles de carrer diferents, dissenyats a partir de la tipologia del bestiari. Així, el dia 22 desfilaran els cavalls de Mallorca, representatius de les recreacions contemporànies. Hores més tard serà el torn dels cavalls i les mulasses de foc, amb el cavall Bitru de Parets de Vallès i la mulassa Feixuga del Vendrell.

La major part de les agrupacions, però, es podran veure al Festacarrer del dia 23, en què desfilaran els turcs i cavallers de les festes de Santa Tecla de Tarragona; els cavallets cotoners de Barcelona; els cavallets, els gegants i la mulassa de Sant Feliu de Pallerols; la mulassa de Montblanc i la mulassa i la mulasseta de Valls. A part, la mainada que participi al Petit Ésdansa confeccionarà un cavallet de pal per desfilar al Festacarrer.

Trobada internacional

La resta del programa d'Ésdansa –que es presentarà d'aquí a unes setmanes– inclourà les seccions habituals de les últimes edicions: la trobada de cantadors i sonadors; els espectacles de dansa catalana i de dansa internacional; el Dansajove i les sessions de la Nit Ésdansa, entre altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen