La Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret, premis nacionals de cultura

El Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca) va fer públics ahir quatre nous premis nacionals de cultura: la Fundació Vila Casas, Eudald Carbonell, Bienve Moya i Octavi Serret.

El Premi Nacional de Patrimoni Cultural distingeix enguany la Fundació Vila Casas per la seva «important aposta cultural, social i educativa, que es tradueix en una filosofia de rehabilitació del patrimoni arquitectònic i visual del país». La darrera aportació que ha fet la institució que presideix el mecenes Antoni Vila Casas és la reconversió de Can Framis, al 22@ barceloní, en un museu de pintura catalana contemporània.

Eudald Carbonell ha rebut el Premi Nacional de Pensament i Cultura Científica «per la seva aportació subtil i reflexiva a la interpretació dels orígens de l'espècie humana, la creació d'un sistema d'anàlisi de la tecnologia prehistòrica i el reconeixement de l'antic poblament de la península Ibèrica a Atapuerca».

Els 24 membres del jurat també han decidit concedir el Premi Nacional de Cultura Popular a Bienve Moya «per la continuada tasca de recerca, difusió i recreació del patrimoni de la cultura immaterial catalana, especialment pel que fa a l'anàlisi de les llegendes, el teatre, el circ, la música tradicional i el calendari festiu». Moya ha desplegat el seu activisme en ciutats com Granollers, Barcelona i especialment Vilanova i la Geltrú.

Per últim, el Premi Nacional de Projecció Social de la Llengua Catalana aquest any és per a Octavi Serret, «per la tasca com a llibreter a Vall-de-roures, al Matarranya, a la Llibreria Serret, des d'on promou escriptors catalans, i fomenta l'edició i difusió de la literatura ebrenca i dels autors vinculats a les Terres de l'Ebre i a l'Aragó catalanòfon».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Festival de cinema

La crueltat de Yorgos Lanthimos torna a Canes

Canes
Quim Gibert
Ensenyant i autor del llibre “Allà d’allà”

“La llengua persistirà si estem disposats a mobilitzar-nos”

Banyoles
cultura

Vilassar de Dalt: aparador de la fotografia analògica fins al 18 de juny

Vilassar de Dalt
Cultura

Mor Gudrun Ure, actriu escocesa protagonista de la sèrie infantil ‘Super Gran’

Cultura

Mor la presentadora i actriu mexicana Verónica Toussaint

Cultura

Mor Tony McFarr, el doble d’acció de Chris Pratt i Jon Hamm

música

Pol Bordas estrena ‘Cor petit’ amb la ‘col·labo’ de Figa Flawas

girona

La Casa Natal de Dalí, guardonada en els Premis CETT Alimara

FIGUERES

L’Ajuntament de Portbou torna a ser patró de la Càtedra Walter Benjamin

PORTBOU