cultura

Naix En Viu!, una associació de sales privades de música en directe

L'organització té com a objectiu fer front a les problemàtiques comunes i reforçar els vincles professionals

Una desena d'espais ja formen part de la iniciativa

Són onze les sales de música en directe del País Valencià que han fundat l'associació professional En Viu, que té com a principal objectiu “fer front comú a les seues problemàtiques i al diàleg amb les administracions”, informa el col·lectiu. Després d'una primera reunió informativa, celebrada el passat 19 de febrer, les principals sales privades de música valencianes s'han tornat a reunir aquesta setmana en la seu de la Unitat de Música de Culturarts per crear aquesta nova associació que atenga els seus interessos i objectius professionals.

La iniciativa “pretén reforçar vincles professionals entre els associats i promoure i incentivar l'organització de concerts de música en directe en les sales de València, Castelló i Alacant”, subratllen els seus impulsors. El col·lectiu naix sota la tutela de l'Associació Estatal ACCES, i entre els seus objectius també figuren l'obtenció d'un major reconeixement cultural al treball que desenvolupen i la integració de les activitats i els equipaments de les sales associades en l'entramat cultural d'ajuntaments i administracions públiques del País Valencià.

Protecció jurídica i moral

Així mateix, En Viu! oferirà “protecció jurídica i moral” a les sales associades i establirà estratègies que permeten fer visible millor les problemàtiques dels locals per plantejar solucions comunes.

Els espais que formen part de l'entitat són El Loco Club, Café Mercedes Jazz, Wah Wah, Sala Matisse, Sala Noise, de València; la Sala Vintage i El Carrer, ambdues d'Alzira, Novelty Rock Club, de Mislata, El Perro Verde de Requena, Stereo d'Alacant, i la Sala Zeppelin Live de Castelló.

Durant la trobada s'ha constituït, a més, la junta directiva i s'ha redactat un esborrany dels estatuts i el reglament intern del col·lectiu.

Així, per a integrar-se en l'associació és necessari que la principal activitat del local interessat siga la programació d'actuacions en directe –amb un mínim de 40 actuacions l'any, fer un any que funcione i que l'espai estiga adaptat, o en procés d'adaptació, a la normativa vigent quant a seguretat i insonorització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà