cultura

Josep Maria Puigvert

Productor de TV3

“Als 46 vaig ser millor pare que als 23 anys”

Entrevista a Josep Maria Puigvert, productor de TV3 i Mediapro

Josep Maria Puigvert, productor de TV3 i Mediapro, és un home discret, li agrada el contacte amb la gent sense protocols ni formalitats. El tracte de vostè no va amb ell, li fa vergonya que li tractin de vostè remarcant els 66 anys que va complir fa pocs mesos.

Què va pensar quan el van treure de l'escola per treballar?
No em va agradar, jo volia estudiar i no em veia treballant tota la vida en el món del tèxtil. La meva passió era el cinema, des de ben petit. Sempre dic que la meva vida és com el protagonista de la pel·lícula Final de paraíso.
Per l'afició que sentia cap al cinema?
Si, jo era i sóc un aficionat del cinema, i aquesta películ·la em va impactar de certa manera que vaig plantejar-me amb 17 anys anar a Barcelona a viure i buscar-me la vida. M'agradava dibuixar, malgrat que no tinc facilitats per dibuixar, però si em dedico exclusivament puc aconseguir dibuixar molt bé.
Com va arribar a ser productor?
Després d'estar treballant en una espècie d'agència publicitària em van cridar per treballar en una empresa de decoració d'interiorisme, cobria el lloc de fina d'un noi que marxava a la mili durant un any. Al cap de l'any vaig decidir aixecar un negoci propi en el qual fèiem una mica de tot, propaganda de publicitat, decoració, etc. El negoci va aguantar uns dotze anys, m'oferien llocs de feina en altres empreses, sempre m'han cridat per treballar mai he hagut d'anar a buscar la feina.
Com s'ho feia?
Era un jove que coneixia a força gent, estava en un partit clandestí de branca política i independentista. Per aquella època només hi érem quatre gats, però en la manifestació contra la llei que instaurar el partit socialista vaig veure un parell de nois que anaven amb càmeres. Aquells nois hem van comentar un parell de coses que m'agradaven.
Alguna filosofia?
Respectar a tothom per igual, i no menysprear ningú. Perquè potser el dia de demà necessitaràs la seva ajuda. I tenir fer servir el seny, la lògica et portarà allà on vulguis sempre i quan siguis persistent, jo sempre he estat molt meticulós per aconseguir tot allò que he desitjat.
Es pot dir que ha aconseguit tot el que es proposava.
Si, és una manera de dir-ho. Sempre he aconseguit tot allò que volia, i ara m'estic plantejant deixar la feina que tinc. A mi no m'agradat mai el sistema que té TV3, és massa estil de funcionaris. Allà quan és l'hora de plegar marxen, però algú que té vocació es queda més estona per acabar el que està fent, com jo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda