cultura

Remei Mulleras estrena l'especial Temps de Flors

L'artista inaugura l'adaptació del seu pessebre al Temps de Flors, a més de presentar la col·lecció de punts de llibre de La Selva

Enguany, Remei Mulleras ha decidit presentar el seu particular Temps de Flors al seu pessebre situat a Can Roseta a Cartellà (Gironès). Ha aprofitat la seva creació “Catalunya de suro”, on hi ha representats una cinquantena de monuments de tot Catalunya i totes les esglésies de la Vall de Llémena realitzat amb suro i materials reutilitzats. El muntatge s'ha omplert de flors per tal de donar més vida i color a les diferents representacions presents.

També ha enjardinat el seu nou espai del pessebre estrenat l'any passat i que dedica “als genis de la nostra terra”. De moment hi té construïda la Sagrada Família i la Punxa de Girona, i com a novetat d'aquest any hi ha la Mare de Déu del Mont. Properament té pensat homenatjar altres personatges com Salvador Dalí o Narcís Monturiol.

Alhora presenta la nova col·lecció de 28 punts de llibre de la comarca de La Selva dins l'exposició i venda de més de 200 punts de llibre diferents on hi figuren els de Sant Jordi com és habitual.

D'aquesta manera, dels 221 municipis gironins només li resta elaborar els de l'Alt Empordà i el Baix Empordà. En cada punt de llibre hi figura el campanar d'una església representativa d'un determinat municipi gironí, mentre que en els de Sant Jordi hi ha un dibuix amb un poema d'elaboració pròpia o bé d'altres autors.

“Jo sóc autodidacta total. A mi m'ha agradat sempre el dibuix des de petita i també tinc un esperit de donar a conèixer el que és nostre”, afirma Remei Mulleras.

El seu cap no para de generar idees, ja sigui elaborant edificis pel pessebre, dedicant-se a l'elaboració de punts de llibre i postals o bé assecant rams de núvia o tractant flors per assecar-les i fer-ne detalls. Troba una utilitat a gairebé tot el que té o li porten, des d'una branca d'arbre fins als raspalls gastats d'un aspirador.

El pessebre ha adquirit importància a nivell local, on nombroses escoles l'han visitat per tal d'aprendre les tipologies de plantes i herbes medicinals que conté (identificades amb el seu nom) i les diverses utilitats que poden tenir. Alhora, se n'ha fet un ressò internacional a França i properament rebrà la visita de diversos holandesos.

Aquest especial Temps de Flors tindrà lloc fins el proper 19 de maig. L'entrada a Can Roseta no té un preu establert i els visitants poden fer les seves aportacions voluntàriament. En les visites guiades d'autocars el preu és de 2 euros per persona. Abans d'assistir-hi, cal concertar visita prèviament al telèfon 972 42 83 47.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona