cultura

La companyia amateur de Vic Teatre La Palangana fa 10 anys compleix 10 anys

Celebraran l'aniversari amb les representacions d'‘El somni d'una nit d'estiu', ‘La botiga dels horrors' i ‘Taxi'

  • Un moment de la representació ‘El coronel ocell' LAURA DOMÈNECH.
  • VÍDEO: Roberto Zucco
  • VÍDEO: El coronel ocell

Aquesta temporada, es complirà el desè aniversari de Teatre La Palangana, una companyia amateur formada per una trentena de joves de Vic. El celebraran amb un cicle de tres obres i una exposició de fotografies que es podrà veure al VicJove a partir del 6 de setembre.

L'estrena del vodevil Taxi donarà el tret de sortida del cicle del desè aniversari el 22 de juny a l'Espai de Teatre i Cinema de Vic (ETC). El musical La botiga dels horrors el continuarà del 12 al 14 de juliol a l'Institut del Teatre de Vic i, finalment, altre cop a l'ETC, la comèdia shakesperiana El somni d'una nit d'estiu serà l'encarregada de tancar-lo.

Passar-s'ho bé

Teatre La Palangana va néixer el 2004 i sempre ha estat lligada al barri vigatà de la Serra de Sanferm. La van crear un grup de joves amb edats al voltant dels 14 anys. Estaven interessats en les arts escèniques i tenien l'objectiu de passar-s'ho bé. “Al principi érem molt petits i l'organització era zero”, explica l'Ariadna Barniol, que ha format part de la companyia des dels inicis.

“Representàvem una obra per la festa major de la Serra i demanàvem al pare d'un dels membres que ens vingués a organitzar els assajos”, afegeix Barniol. Després es van anar animant i, a banda de l'obra de la festa major, es van aventurar amb els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres.

A partir de llavors, van seguir clàssics com La importància de ser Frank (Òscar Wilde), La disputa (Pierre Marivaux) i Terra baixa (Àngel Guimerà). Al 2010, sota la direcció de Montse Albàs, es van atrevir amb una de les obres fonamentals del teatre de text, Roberto Zucco, de Bernard-Marie Koltès.

“Més enllà d'un grup de teatre, he trobat un grup d'amics”, assegura Jordi Colom, que s'ha incorporat a La Palangana recentment fent un personatge a El coronel ocell. Així ho corrobora Ariadna Fernàndez, veterana de la companyia: “Vam començar d'adolescents i és molt bonic haver crescut junts, haver passat tot d'experiències. Fins i tot n'ha sortit una colla d'amics”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.