Música

disc

xavier castillón

Pepet i Marieta, ball i compromís

Tres anys després del seu últim disc, Qui no plora no mama! i després d'un parèntesi que Josep Pepet Bordes va aprofitar per tirar endavant un nou projecte anomenat L'Etern Retorn, el grup ebrenc Pepet i Marieta torna amb més força que mai per presentar el seu cinquè disc, Lo món d'un mos (Mésdemil). Per publicar el primer tiratge de 1.000 còpies del disc i realitzar un videoclip, el grup va posar en marxa una campanya de micromecenatge a través de Verkami, en la qual van superar els 4.000 euros demanats, i a canvi van donar l'oportunitat als seus benefactors d'assistir per només 1 euro als cinc concerts oficials de presentació del disc, celebrats entre finals d'abril i principis de juny a Barcelona, Tarragona, Lleida, València i Ulldecona.

“En un context marcat per moviments socials com ara els indignats, les plataformes d'afectats per les hipoteques, les iniciatives pel dret a decidir, etcètera, Lo món d'un mos és una manera de dir que junts ho podrem fer tot o que, si més no, no hem de perdre l'esperança, perquè totes les crisis són també oportunitats de canvi”. Així d'optimista es mostra el sempre crític i combatiu Josep Bordes, ànima de Pepet i Marieta, que en directe va combinant les actuacions en solitari i els concerts amb el septet, en els quals realment s'assaboreix tot el còctel de ritmes festius –reggae, ska, jota, folk, cúmbia, ranxera, pop...– que defineix les noves cançons del grup. “Volem transmetre missatges a la resta del món des de la nostra experiència local. Mantenim la idiosincràsia del nostre accent ebrenc, però ja fa temps que les nostres lletres són universals, i en certa manera reivindiquem l'esperit del cantador de jotes que, amb els seus versos i un ritme tan festiu, critica les coses amb sorna i alegria.” En el disc hi han col·laborat una bona colla d'amics: Joan Garriga (La Troba Kung-Fú), Adrià Salas (La Pegatina), Artur Gaya i Quique Pedret (Quico el Célio), Sílvia Ampolla, Pep Gimeno Botifarra... Junts, més forts.

La gira
Al juliol, Pepet i Marieta actuarà amb tota la banda a Benlloc (dia 11), Pratdip (19), Matadepera (25) i Morella (26 o 27). A l'agost, el septet tocarà a Poboleda (3), Tordera (14), Santa Coloma de Queralt (17), Granadella (24) i Vinebre (31).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.