cultura

La vall de Vernissa penja poemes als balcons en homenatge a Estellés

La iniciativa inclou tres recitals populars a Llocnou de Sant Jeroni, Almiserà i Ròtova i una penjada de fragments dels versos d'Estellés per les cases dels cinc municipis coordinats

El Col·lectiu Vall de Vernissa ha convidat tota la gent interessada a fer un passeig per aquests pobles, fins al 19 d'agost, per poder llegir als balcons la poesia del millor poeta valencià del segle XX.

La vall de Vernissa està retent el seu particular homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. 'ESTELLÉS, … per tots els seus balcons' és una iniciativa del Col·lectiu Vall de Vernissa, mitjançant l'Ecomuseu Vernissa Viu, per tal de commemorar l'Any Estellés (en els 20 anys de la seua mort) als municipis de la vall de Vernissa (Alfauir, Almiserà, Castellonet de la Conquesta, Llocnou de Sant Jeroni i Ròtova), a l'interior de la comarca valenciana de la Safor.

Entre els cinc municipis, s'han penjat 138 poemes del poeta de Burjassot. Des del col·lectiu Vall de Vernissa “s'han volgut felicitar per l'acollida significativa, que ha desbordat les previsions inicials i han agraït la il·lusió de la gent per participar en una acte singular d'homenatge a un poeta importantíssim com és Estellés”.

A més, des de l'associació han convidat tota la gent interessada a fer un passeig pels nostres pobles, fins al 19 d'agost, per poder llegir als balcons la poesia del millor poeta valencià del segle XX.

La Festa Estellés

L'origen de la Festa Estellés cal buscar-la el 2010, amb la proposta de l'escriptor Josep Lozano i s'ha estés al llarg de tota la nostra geografia.

La proposta suggeria fer-la en les primers divendres o dissabtes del mes de setembre, on entrara un plat típic de la nostra gastronomia, un bon vi de la terra i la lectura de poemes de Vicent Andrés Estellés, de manera semblant a com fan els escocesos —des de fa ja més de dos-cents anys— cada 25 de gener, per celebrar el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796).

A aquesta comarca, la Festa Estellés també se celebra des de 2010 a Gandia, i uns anys més a tard a Tavernes. A 2013 ja s'ha celebrat al Real de Gandia i arribarà també a Oliva.

Activitats programades

El Punt Avui

- Festa Estellés a Llocnou de Sant Jeroni: dissabte, 17 d'agost. 20 h, plaça de l'Església.

- Festa Estellés a Almiserà: 18 d'agost, 20 h, Centre Social.

- Festa Estellés a Ròtova: dilluns, 19 d'agost, 20 h. Plaça Major. En acabar, projectarem el documental “Estellés, poeta de meravelles”, elaborat per RTVV.

A més, la penjada de fragments de poemes d'Estellés pels balcons dels cinc municipis de la vall de Vernissa té lloc del 12 al 19 d'agost de 2013.

L'activitat es pot seguir també des de la pàgina web www.vernissaviu.org/estelles



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.