cultura

la CRÒNICA

El pop més dolç

L'associació Orella Activa ja fa dotze anys que treballa per la defensa i la difusió de la música en directe a Girona. Alguns dels seus membres són pares recents i segurament aquesta experiència ha influït perquè Orella Activa hagi tirat endavant un projecte com Orelles de xocolata, l'espectacle familiar que es va estrenar diumenge al teatre del centre cívic de Sant Narcís, de Girona, dins de Temporada Alta, amb dues sessions que es van omplir i van demostrar que hi ha demanda d'aquest tipus de concert plantejat realment per a públic de totes les edats. Orella Activa, que sempre ha apostat per la música més alternativa i independent en el sentit més ampli dels dos termes, no ha volgut alliçonar les noves generacions d'acord amb el seu ideari estètic i musical, sinó crear un autèntic espai de trobada i diversió en què pares i fills puguin gaudir plegats d'una hora de música en directe i on nens i nenes de 5 a 12 anys –edats recomanades– comencin a conèixer la història de la música moderna i s'acostumin a propostes escèniques no estrictament infantils.

La Xocobanda, un sextet format per músics de diversos grups gironins, va començar el concert Fem pop amb Viva la vida, de Coldplay, i va continuar amb Michael Jackson, The Beatles –amb quatre nens a l'escenari fent el “yeah! yeah! yeah!” de She loves you–, Madonna, REM, Blur, Avril Lavigne, Sopa de Cabra (Mai trobaràs), Alaska y Dinarama (A quién le importa) i Mika. Dues ballarines van complementar la proposta musical amb dansa aèria i la recreació amb xanques, al mig del públic, del famós videoclip de Material girl, de Madonna, la reina indiscutible del pop, com va quedar ben palès quan una nena va encertar el seu nom com un alumna aplicada. La mainada també va conèixer els instruments, en què es diferencia un baix d'una guitarra o com sona un orgue, però el més important és que pares i fills van compartir música –i xocolatada, per cortesia de Torras– en un ambient ideal per crear afició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.