El circ arrela a Terrassa

El col·lectiu Tub d'Assaig 7,70 organitza un festival de quatre dies amb tallers i espectacles

«Alehop!», diu amb satisfacció l'Ariadna, de 5 anys, amb els braços oberts imitant els equilibristes del circ. Ha passat pel cable amb l'ajuda d'un monitor de l'associació Tub d'Assaig 7,70. Aquest col·lectiu ha impulsat, amb el suport de l'Ajuntament, el I Festival de Circ de Terrassa, que se celebra fins divendres a la plaça de Catalunya.

El ressorgiment del circ que es viu a Catalunya també ha arribat a Terrassa. En aquesta ciutat del Vallès, el moviment ha esdevingut cada cop més fort i s'ha consolidat amb la creació de Tub d'Assaig 7,70. Diverses companyies de circ es van unir per crear aquest col·lectiu, que des de fa gairebé dos anys representa el Cabaret d'Hivern, que s'inclou dins de la temporada del Centre d'Arts Escèniques de Terrassa. Aquest any, l'espectacle es representarà al Teatre Alegria els dies 1, 2 i 3 de gener.

Això sí, amb el I Festival de Circ, l'entitat ha fet un pas endavant. «Anem més enllà», admet un membre de Tub d'Assaig, Enric Petit. Es tracta de quatre dies en què durant més de dues hores es fan tallers, animació i un espectacle. Dimarts, la pluja va deslluir l'inici del festival. Malgrat això, els nens van omplir el taller de circ, que va incloure un trapezi, unes teles i malabars com ara el plat xinès, el pal xinès i diàbolos. L'espectacle Circ Filirates, de la companyia Filigranes, es va suspendre, però s'ha ajornat fins divendres. La programació inclou l'espectacle Sobre rodes, de la companyia Circ Pistolet; Cabaret de circ, amb la companyia Pessic de Circ, i l'Escenari Renegade, amb la Banda del Festival, de Sant Celoni.

Ciutat amiga del circ

El pròxim repte és aconseguir que Terrassa sigui considerada ciutat amiga del circ. Per obtenir aquesta qualificació, s'ha de demanar a la Generalitat. «Hi estem treballant», indica Albert Pérez, de la companyia Filigranes. Un altre objectiu a llarg termini és crear una escola de circ. De moment, cada dijous el local de Tub d'Assaig 7,70 està obert perquè els interessats puguin practicar tècniques de circ.

«Cal molta paciència»

Els tallers són la base per aconseguir que el moviment del circ a Terrassa tingui més adeptes. La recepta per als interessats és «molta paciència, moltes hores d'assaig i repeticions», apunta Enric Petit, de Tub d'Assaig 7,70. Tothom hi pot accedir. «Si no es treballa no es pot ser un gran artista», hi afegeix Petit. Per als aficionats a l'equilibrisme, la clau és saber posar bé els peus al cable. En canvi, per als que vulguin especialitzar-se en el trapezi, cal «concentració», segons la Meritxell Esparrac, que s'ha format en escoles de circ a Bèlgica i Suïssa. L'especialista en teles, Santiago Franco, hi afegeix que per practicar aquesta disciplina és necessari tenir «consciència del propi cos».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda