cultura

Toni Arencón guanya un premi literari a l'Ebre

L'autor del Prat es va endur el premi Ribera d'Ebre per ‘L'ànima de l'assassí'

L'escriptor Toni Arencón Arias (el Prat de Llobregat, 1963) va guanyar dimecres a la nit el premi de narrativa Ribera d'Ebre, que, amb 32 edicions, és el més veterà de les Terres de l'Ebre. L'obra guanyadora és L'ànima de l'assassí, una novel·la que gira a l'entorn del frenòleg del segle XIX Mariano Cubí. Aquest personatge va ser conegut pel seu treball a l'entorn de la frenologia, una pseudociència que considera que el caràcter, els trets distintius de la personalitat i fins i tot les tendències criminals d'una persona poden ser estudiats en funció de la forma del cap.

A la novel·la, Arencón hi aboca un intens treball de documentació, “mantenint una tensió argumental que es combina amb les citacions d'autors i la descripció de l'ambient de la Barcelona de mitjan segle XIX”, segons Cossetània, l'editorial que publicarà l'obra. A partir del crim ocorregut en una família benestant, l'autor teixeix una història fictícia en paral·lel a la que es pot trobar als llibres que van escriure personatges secundaris vinculats a la ciència, la política, la religió i la filosofia, com ara Jaume Balmes i el mateix Cubí. A l'obra, el frenòleg mirarà de demostrar que l'estudi del cervell és determinant a l'hora de determinar qui ha estat l'autor d'un crim i si aquest té alguna possibilitat de curació.

El veredicte d'aquest premi, dotat amb 3.000 euros, es va fer públic a Vinebre. Durant l'acte també es va presentar l'obra guanyadora de l'any passat, Pluja sobre terra molla, de Carme Poblet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia