cultura

Presentada a Bocairent l'obra pòstuma de Pilar Molina

L'autora va deixar enllestida una biografia sobre Antonia Maymón, finalitzada per M. Carmen Agulló

La trajectòria vital d'Antonia Maymón (Madrid, 1881-Beniaján, Múrcia, 1959) està farcida de circumstàncies que reflecteixen les vicissituds que una dona independent de l'època havia de superar.

Les persecucions policials, l'exili o la presó no falten en la biografia d'aquesta «anarquista lliure de pensament i d'accions, una sindicalista conseqüent, avançada naturista, defensora de l'alliberament de la dona, escriptora, novel·lista i una mestra racionalista que va aconseguir que el seu magisteri continuara després de la seua mort».

Una figura tan marcada no va passar desapercebuda per a la bocairentina Pilar Molina Beneyto, malgrat el silenci imperant al voltant d'aquest tipus de personalitats. Per això, Molina i M. Carmen Agulló Díaz, professora de la Universitat de València, van reconstruir la seua biografia i van seleccionar part de l'obra escrita per Maymón per difondre-la i donar-la a conèixer.

Aquesta tasca estava enllestida a falta de la correcció definitiva en febrer del 2008, quan Pilar va faltar. Així doncs, l'associació Dones i Homes lliures de València va decidir rematar el treball que ha donat com a fruit el llibre “Antonia Maymón: anarquista, maestra, naturista”, editada per Virus Editorial.

L'obra va ser presentada el dissabte 25 d'octubre a la sala Joan de Joanes de Bocairent i l'acte va comptar amb la participació de la coautora de la publicació, M. Carmen Agulló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia