cultura

Art de menjador

La ballarina de dansa ‘kuchipudi' Shantala Shivalingappa utilitza aquest moviment com a instrument a ‘Impro Sharana'

La peça
parteix de la improvisació per compartir instants distesos de creació

Shantala Shivalingappa va meravellar fa dos anys amb Sidi Larbi Cherkaoui a l'obra Play al Temporada Alta. Aquesta ballarina de dansa tradicional índia (kuchipudi), que va començar a treballar la dansa contemporània amb Pina Bausch, proposa un nou viatge amb la música de Ferran Savall.

Aquest músic, que acaba de publicar Impro, persegueix la frescor de la interpretació. I per això no vol fixar gaire el quan, el com, el qui i l'on s'aniran interpretant els diferents temes. Impro Sharana es podrà veure demà al Teatre de Salt (21 h). Aquesta mateixa proposta es presentarà del 12 al 14 de desembre a la sala Maria Aurèlia Capmany del Mercat de les Flors.

El que persegueixen en aquest espectacle és convidar el públic al menjador de casa seva. Trobar un espai còmode, íntim, en què poden expressar lliurement i compartir el gust per un art que comparteixen des de les diferents disciplines. Per això, Shivalingappa considera el ball com “l'instrument” de què disposa per participar en aquesta mena de combo de músics. Savall sempre demana “frescor” en les seves composicions. Per això necessita canviar i no té gaire temps per corregir, perquè predomina l'inconscient. Amb la dansa “puja un nivell de complexitat”, admet. Per això, han hagut de definir alguns punts de l'estructura musical “però hi ha molts espais per deixar-se anar”. Shivalingappa, que coneix Savall des de la infància sentencia: ”és la seva manera de viure i de crear”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Eduard Costa publica l’enèrgic ‘Ben amunt’, el primer disc signat amb el seu nom

sant pol de mar
Bernat Salvà
Periodista i escriptor

“Un llibre de viatges pot tenir la complexitat de la vida mateixa”

Barcelona
Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa