El nou teatre Àngel Guimerà del Vendrell s'estrenarà amb la representació de «Terra Baixa»

El remodelat espai de la Lira Vendrellenca tindrà 415 seients

Seran dos grups de teatre locals, Inestable i el grup de teatre de la Lira, els primers a pujar a l'escenari del nou teatre Àngel Guimerà, nom que s'ha donat a l'antic teatre de la Lira Vendrellenca. I serà precisament una obra de Guimerà, Terra baixa, la triada per a la inauguració, el dia 26 de setembre, a dos quarts de deu de la nit. Segons va explicar ahir Ramon Viñas, director del grup Inestable, la representació, que amagarà «moltes sorpreses», també inclourà música de Pau Casals, un altre dels vendrellencs il·lustres. Una hora abans de l'estrena, s'oferirà una visita guiada per tal que tots els assistents puguin veure els nous espais de la Lira. S'ha previst una segona funció, amb visita guiada inclosa, per a l'endemà, el diumenge 27 de setembre. Abans però, per al dia 20 de setembre, s'ha previst un assaig obert a la presència de públic.

El teatre, que ha costat 3,5 milions d'euros, té un aforament de 415 localitats. L'anterior en tenia prop de 700, però ara, per garantir «una millor visió» des de totes les butaques, i per introduir totes les millores tècniques, s'ha hagut de reduir-ne la capacitat, segons la regidora de Cultura, Marta Tutusaus. L'escenari, que s'amplia, té una superfície de 15 metres d'ample per 10 metres de fons. També s'han construït cinc camerinos, a més d'una sala polivalent. El vestíbul, finalment, té una superfície de 152 metres quadrats.

El teatre, que fins ara era patrimoni de la Lira, es converteix ara en un teatre municipal modern, fruit del conveni firmat entre l'Ajuntament i la mateixa entitat. Aquest acord permet que el consistori vendrellenc utilitzi l'equipament com a teatre municipal durant els pròxims 45 anys. A més, la Lira Vendrellenca podrà realitzar en el mateix escenari les activitats que organitzi, paral·lelament a les que programi l'Ajuntament, com és el cas del concurs de teatre Àngel Guimerà i la mostra de teatre infantil i juvenil, entre altres. «Si no haguéssim signat aquest conveni d'usdefruit amb l'Ajuntament hauríem hagut de tancar el teatre, perquè no complia les mesures de seguretat i no el podíem mantenir», va explicar Xavier Mercadé, president de la Lira.

De moment, ahir es va donar a conèixer la programació de tardor, que arrencarà el 2 d'octubre amb Germana Pau i La infanticida, amb Àngels Gonyalons i Emma Vilarassau respectivament. El cartell inclou La vida por delante, amb Concha Velasco (24 d'octubre) i l'opereta Ruddigore o la nissaga maleïda (27 de novembre). També s'han programat tres espectacles familiars: La bona persona, d'Oriol Broggi (11 d'octubre), Somnis d'Alícia, un muntatge de carrer que es podrà veure al passeig de les Bòbiles (16 d'octubre) i El circ dels Albergínia (15 de novembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.