Teatre

arts escèniques

xavier castillón

Riure en plena Quaresma

El Festival Còmic de Figueres celebra la seva 8a edició del 2 al 5 d'abril, i proposa una programació que combina l'humor amb música, circ, mim i màgia

Q uè té lloc entre el dijous 2 i el diumenge 5 d'abril? Aquest any, la Setmana Santa, però també el vuitè Festival Còmic de Figueres , ja instal·lat en aquestes dates abans tan solemnes per programar una sèrie d'espectacles d'artistes nacionals i internacionals que es mouen dins dels límits flexibles de l'humor, en connexió amb altres arts escèniques, com ara la música, el circ i la màgia. El festival, organitzat per TiP Produccions, es desenvolupa en dos espais principals: el Teatre El Jardí i l'Espai Citroën (plaça Catalunya), on tindran lloc els actes gratuïts.

Avui, però, ja s'inaugurarà a la Biblioteca Fages de Climent (20 h) l'exposició Humor 2.0, que inclou una selecció dels fotomuntatges amb què la popular piuladora Dolors Boatella ironitza sobre l'actualitat a través de les xarxes. L'exposició inclou tant aquests memes en videoprojecció com obra gràfica impresa. I es proposa una experiència interactiva: durant els dies del festival, una part de l'exposició arribarà a El Jardí i la plaça Catalunya, on el públic podrà fer-se fotografies amb les creacions de Boatella i compartir-les per Twitter i Instagram amb l'etiqueta #LOLFigueres.

El Festival Còmic s'obrirà dijous vinent a El Jardí amb la gala inaugural (21 h, 15 i 12 euros), que serà conduïda pels personatges-caricatura de Tomàs Molina i Mònica Terribas a Polònia, interpretats per David Olivares i Agnès Busquets. Aquesta gala per a tots els públics inclourà les actuacions de Carlos Latre, que hi portarà tot el seu repertori d'imitacions; el també televisiu Peyu, amb el seu humor implacable; la prestigiosa pallassa nord-americana Laura Herts, i el trio Acrobarouf, els acròbates més temeraris del Cirque du Soleil.

Divendres tindrà lloc a l'Espai Citroën l'actuació de Cuncurulla, que estrenarà el seu Circant, un circ empordanès i musical (12 h) i, a la tarda, l'espectacle complet d'Acrobarouf, Scratch! (18 h). La jornada es tancarà a El Jardí amb Hotel Paradiso, dels alemanys Familie Flöz, uns clàssics del teatre de màscares (21 h, 15 i 12 euros).

Dissabte actuarà a l'Espai Citroën en Jam, amb El Mêtre (18 h), un espectacle d'humor gestual per a tots els públics, i a la nit l'Orquestra de Cambra de l'Empordà i Jordi Purtí tornaran a El Jardí amb Concerto a tempo d'umore (21 h, 15 i 12 euros), coproduït pel festival, on es va estrenar.

Diumenge s'obrirà amb la sessió col·lectiva Somriure a la vida, en la qual Mari Luz Lurbe conduirà quatre hores de joc, diversió i meditació, al castell de Sant Ferran (de 10 a 14 h, gratuït). A la tarda tindrà lloc a l'Espai Citroën un concert-espectacle de La Troba Kung-Fú i el Circ Cric de Tortell Poltrona (19 h) i tancarà el festival Antonio Díaz, el Mago Pop, amb La gran ilusión a El Jardí (21 h, 15 i 12 euros).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia