cultura

La investigació sensual de Carlets i Jaume Canet

Els dos artistes deixen parlar la matèria al nou ‘Duet' de la Fundació Valvi que inauguren aquest vespre

El ceramista Carles Torrent, Carlets, i el pintor Jaume Canet inauguren avui un nou Duet de la Fundació Valvi de Girona en què reivindiquen, tal com ho expressa el també ceramista i pintor Javier Garcés en la presentació del catàleg, “la importància de la relació física, sensual i directa amb els materials” amb què treballen. Garcés, que serà també l'encarregat de presentar els dos artistes avui en la inauguració, a les 8 de la tarda, els qualifica d'“investigadors de la matèria” i subratlla l'interès que concedeixen al procés de treball, en què “es dediquen a veure què és el que passa i es posen al servei dels seus inconscients”.

En el cas de Carlets (Puigcerdà, 1953), un dels fundadors del col·lectiu Memé Detràs, el respecte a les qualitats del fang arriba fins a l'extrem de convertir-se en inhibició personal per deixar tot el camí lliure a la naturalesa del material, que no es proposa dominar, sinó solament acompanyar-lo “amb una certa intenció”, com apunta Garcés. Les rajoles de la sèrie Buscant Ulisses, amb sanefes i figures que recorden l'antiga Grècia, són en aquest sentit elaboracions formals a partir de dosis variables de fang, pasta de paper i sals solubles amb la impressió d'elements que hi afegeixen textures, com ara cartrons o peces de roba. Jaume Canet (Begur, 1971) aplica un respecte semblant a les seves Intencionalitats, una sèrie de pintures sobre fusta que sotmet a accidents i gruixos diversos a base de superposar capes de pigment que frega i poleix amb paper de vidre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda