cultura

El Gran Teatre del Liceu farà arribar ‘La Traviata' a 12 municipis a través de grans pantalles

‘Liceu a Fresca' és una de les activitats commemoratives dels 15 de la reobertura del teatre de la Rambla

El Gran Teatre del Liceu, en col·laboració amb TV3, aproparà l'òpera a 12 municipis el proper 18 de juliol amb Liceu a la Fresca, una projecció simultània de La Traviata, a través de grans pantalles instal·lades en indrets emblemàtics. Després del Liceu a la Platja, el Teatre recupera aquesta activitat i l'estén pel territori amb l'objectiu de fer arribar l'òpera a nous públics. Coincidint amb els 15 anys de commemoració de la reobertura del Gran Teatre, i el dia de l'última funció d'aquesta òpera al Liceu l'espectacle es projectarà a 15 emplaçaments de tota Catalunya (tres a Barcelona). La producció és un dels títols més destacats d'aquesta temporada, amb direcció escènica de David McVicar.

Barcelona (Palau Robert, Plaça del Mar-Port de Barcelona (Platja de Sant Sebastià) i Gran Teatre del Liceu), Cervera, Girona, Igualada, L'Espluga del Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha són les ciutats que el proper 18 de juliol, a les deu de la nit, emetran una de les millors produccions de la temporada 2014/15 del teatre de la Rambla, mitjançant grans pantalles a emplaçaments representatius de cada població. Un espectacle melodramàtic, amb ambientació d'època que ja es va poder veure el passat mes d'octubre inaugurant el curs liceista amb una ocupació de pràcticament el 100%.

La projecció del que serà la darrera representació de La Traviata d'aquest curs al Liceu s'emetrà en diferit, a les 10 de la nit. La gravació s'haurà fet prèviament en directe des del Liceu, però l'emissió es farà més tard per salvar els dos entreactes de mitja hora que té aquesta òpera, ha explicat el director general de la casa, Roger Guasch.

TV3 col·labora amb l'activitat Liceu a la Fresca amb la transmissió, pel 33, de l'òpera que es posa en escena al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Des la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta, a Barcelona, Carolina Rosich i Jofre Font conduiran la transmissió, explicant l'argument i detalls per entendre millor l'obra i, a la vegada, conversant amb el públic que segueix l'obra des d'allí.

A Barcelona, els emplaçaments de la Platja de Sant Sebastià i el Palau Robert tindran un aforament de 6.000 persones, amb accés gratuït. 2.000 localitats estan reservades per a persones vinculades a entitats socials de la ciutat a les quals el Liceu ha decidit prioritzar.

Aquest acord ja s'havia mantingut amb anterioritat i havia permès la difusió de grans produccions com Norma (2006/07), el recital de Josep Carreras commemoratiu dels 50 anys del seu debut al Liceu (2007/08), Turandot (2008/09), Doña Francisquita (2009/10) i Carmen (2010/11). La voluntat d'ambdues institucions és mantenir l'acord durant els propers anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia