cultura

Un brindis en plena platja

El Liceu projecta el dia 18 ‘La Traviata' a la Barceloneta i a 12 localitats catalanes

“A mi també m'encantaria veure La Traviata estirada a la sorra i amb una copa de xampany a la mà!” Malauradament, la soprano Anita Hartig no podrà assistir a la projecció de l'òpera a la platja perquè ella mateixa encarnarà Violetta Valéry, el rol principal d'aquesta obra tan popular de Verdi, que té passatges arxiconeguts com ara el del cor Libiamo ne' lieti calici (Brindis).

El Gran Teatre del Liceu recupera després de dos anys de pausa el programa rebatejat Liceu a la Fresca, i projecta La Traviata a la platja de Sant Sebastià de la Barceloneta el dissabte 18 de juliol. El canal 33 emetrà a les 22.00 h, en fals directe, l'òpera, que també es podrà veure, a banda del Liceu, al Palau Robert, on s'instal·laran 600 cadires, i a altres poblacions de Catalunya que s'han sumat a la iniciativa: Cervera, Girona, Igualada, l'Espluga de Francolí, Lleida, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls i Vielha. A la platja hi haurà dues mil localitats, que han estat repartides entre diferent associacions de la ciutat, i es calcula que hi assistiran unes cinc mil persones. Conduiran l'emissió des de la platja els presentadors de TV3 Carolina Rosich i Jofre Font.

“El programa forma part d'un treball a llarg termini per portar l'òpera al territori, i en aquest sentit també organitzem dues projeccions al cinema l'any”, explicava ahir Roger Guasch, el director general. Els artistes, per la seva banda, estan encantats de la iniciativa: “Suposa un plus de nervis, però és una bona oportunitat per apropar l'òpera al públic que no hi està acostumat”, va dir Ismael Jordi, que encarnarà el paper de l'apassionat Alfredo.

Hartig, que debuta al Liceu i en aquest paper llaminer, inspirat en La dama de les Camèlies, de Dumas, garanteix que la història emocionarà tothom: “Parla de l'amor, del perdó i del sacrifici, i això és universal.” “En uns moments de violència i crueltat com els actuals, portar l'òpera a tot arreu és com portar una llum”, va reblar el director musical, Evelino Pidò, que també debuta al Liceu. Al teatre, aquesta fantàstica producció de McVicar es pot veure des d'avui i fins al 18 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia