cultura

Arnella, en el desè concert de cançons de Riudaura

La participació de cantadors i músics locals el fan una cita obligada

El músic i activista cultural Josep Garcia, del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa, va recollir la corranda Des d'aquí estant veig una estrella d'una cantadora de Riudaura per al seu treball de recerca de músiques tradicionals Cançons i Tonades de la Garrotxa, que va dur a terme entre els anys noranta del segle passat i els primers de l'actual. De fet, és el primer dels quatre versos d'una cançó que l'any 2006 va donar nom a un llibre CD recull de la tradició oral a Riudaura i al concert de músiques de tradició oral d'aquest poble garrotxí. Des d'aleshores, el concert s'ha fet cada any. L'1 d'agost vinent, doncs, se'n celebrarà la desena edició, com sempre a l'emblemàtica plaça del Gambeto.

La participació de cantadors i músics del poble és el segell distintiu d'aquest concert. Aquest col·lectiu de cantaires ofereix les cançons de tradició oral des d'un balcó, una finestra o un racó de la plaça, cosa que remarca encara més l'ambient pintoresc d'aquest indret.

Aquest any, per celebrar el desè aniversari, hi haurà l'actuació de Jaume Arnella, un dels clàssics de la música folk a Catalunya. Actuarà acompanyat de Ferran Martínez i Toni Oró.

També hi participaran la formació garrotxina La Criatura Verda. Tot i que el 2006 no estaven constituïts com a grup, els seus components van participar en la primera edició del concert. Es tracta de Pere Pau Ximenis, Francesc Tomàs Panxito, Laura Plasència i Albert Dondarza.

L'aportació local, com cada any, és dels Músics de Riudaura, en aquesta ocasió amb Miquel Grifell –membre del grup ripollès Randellaires–, Carles Teixidor i les germanes Marta i Anna Vilarrasa. A més dels habituals Cantadors de Riudaura, una vintena de veïns del poble, alguns dels quals també informants en la publicació de llibre, cada any participen en el concert i li donen personalitat.

El concert està organitzat per l'Ajuntament de Riudaura amb el suport del Grup de Recerca Folklòrica de la Garrotxa de Marboleny, la Diputació de Girona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia