cultura

Riudaura s'omple per la 10a edició del concert

Unes cinc-centes persones van gaudir de les cançons i tonades tradicionals

La plaça del Gambeto de Riudaura es va omplir de gom a gom dissabte a la nit amb unes cinc-centes persones que no es van voler perdre la desena edició de la proposta de música tradicional i popular D'aquí estant veig una estrella –cançons i tonades tradicionals a Riudaura–. Un petard, que simbolitzava l'estrella, va donar el tret de sortida a dues hores de concert. I com ja és tradicional en aquest concert, una versió del ball del Gambeto o del Roser va encetar les intervencions musicals, en aquesta ocasió, versionada a l'acordió per Marc August Muntanya. Jaume Arnella i La Criatura Verda van completar una vetllada musical en què, com és habitual, els mateixos riudaurencs van prendre el protagonisme. Una vintena de cantadors van interpretat diverses cançons des de balcons i racons de la plaça –entre altres, Cançó de bres per a una princesa negra, Muntanyes del Canigó, La desgràcia d'un pobre home, Una matinada fresca i Som tres xicots– i el grup de Músics de Riudaura va presentar a l'escenari actualitzacions del cançoner popular i tradicional. El concert va acabar amb una interpretació conjunta de la cançó que dóna nom al llibre de cançons i tonades de Riudaura i que també dóna nom a aquest concert de música tradicional: D'aquí estant veig una estrella.

L'organització valora molt positivament aquesta desena edició que, segons ells, converteix el D'aquí estant veig una estrella en una de les “cites ineludibles de l'estiu cultural garrotxí”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia